همانطور که در جدول ۴-۷ مشاهده میشود ضریب همبستگی تعهد زناشویی و بخشودگی ۴۶/۰ میباشد که در سطح ۰۱/۰ > P معنادار میباشد.
فرضیه سوم: بین صمیمیت زناشویی و بخشودگی با تعهد زناشویی رابطه معناداری وجود دارد.
قبل از استفاده از تحلیل رگرسیون به بررسی مفروضههای نرمال بودن توزیع خطاها (باقیماندهها)، یکسانی پراکندگی و عدم همخطی متغیرهای پیشبین به شرح ذیل پرداخته شده است.
نرمال بودن توزیع خطاها با بهره گرفتن از نمودار نرمال و آزمون کولموگروف- اسمیرنوف صورت گرفت. معنادار نبودن این آزمون نشان دهنده نرمال بودن توزیع خطاهاست. آزمون مذکور نشان داد که توزیع خطاها نرمال است (۰۵/۰P>). نمودار نرمال بودن توزیع خطاها در شکل ۴-۳ و آزمون کولموگروف- اسمیرنوف در جدول ۴-۸ نشان داده شده است.
جدول ۴-۸ آزمون کولموگروف- اسمیرنوف برای نرمال بودن توزیع خطا (باقیمانده)های استاندارد شده
متغیر
آمارهZ
مقدار احتمال
خطاها
۱۷/۱
۱۳/۰
با توجه به مقدار احتمال ۰۵/۰P> مشاهده میشود که توزیع خطاها نرمال است و شکل ۴-۳ نیز نمودار توزیع نرمال خطاها را نشان میدهد.
شکل ۴-۳ نمودار توزیع نرمال خطاها در مدل رگرسیون تعهد زناشویی
در شکل ۴-۴، نمودار پراکنش باقیماندههای استاندارد شده رگرسیون در مقابل ارزشهای پیشبینی شده استاندارد رگرسیون نشان داده شده است. همانطور که ملاحظه میشود اکثر نقاط از پراکندگی یکسانی در طول دامنه ارزشهای پیشبینی شده برخوردارند و ارتباط روشنی بین باقیماندهها و ارزشهای پیشبینی شده مشاهده نمیشود. جدول ۴-۹ نتایج آزمون همخطی متغیرهای پیشبین را نشان میدهد.
شکل ۴-۴ نمودار پراکنش ارزشهای پیش بینی شده رگرسیون
جدول ۴-۹ نتایج آزمون همخطی متغیرهای پیشبین
متغیرهای پیش بین
Tolerance
VIF
صمیمیت زناشویی
۷۰/۰
۴۲/۱
بخشودگی
۷۰/۰
۴۲/۱
نتایج جدول ۴-۹ نشان میدهد که همبستگی متغیرهای پیشبین با توجه به مقادیر تولرانس و VIF با یکدیگر کمتر از آن است که بتواند نتایج حاصل شده را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین با در نظرگرفتن مفروضههای بالا میتوان از تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده کرد. جدول ۴-۱۰ خلاصه نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه را نشان میدهد.
جدول ۴-۱۰خلاصه نتیجه معادله رگرسیون چندگانه با متغیر ملاک تعهد زناشویی