کم وزن
۲۳/۱±۵۲/۱۹
۱۳/۱±۹۷/۱۹
۰۳/۲
۱۹
۰۷/۰
همانطور که در جدول (۴-۱۱) نمایان است، میانگین درصد چربی بدن در گروه چاق( ۲۱/۴۱) در پیش آزمون و در پس آزمون( ۱۷/۳۹) می باشد که کاهش یافته است و این کاهش با با ۲/۹۸= t از نظر آماری معنادار بوده است . همچنین میانگین درصد چربی بدن در گروه کم وزن ( ۵۲/۱۹) در پیش آزمون و در پس آزمون۱۹/۹۷)) می باشد که کاهش یافته است و این کاهش با با ۰۳/۲= t از نظر آماری معنادار نبوده است ؛ بنابراین می توان نتیجه گرفت که یک دوره فعالیت ورزشی هوازی پیاده روی بر درصد چربی بدن در دانش آموزان دختر چاق موثر بوده است. با توجه به وجود تغییرات در هر دو گروه چاق و کم وزن، با بهره گرفتن از آزمون t مستقل اختلافات موجود در دو گروه برای بررسی تفاوت اثر یک دوره فعالیت ورزشی هوازی پیاده روی بر درصد چربی بدن در دانش آموزان دختر چاق و کم وزن مورد مقایسه قرار گرفت (جدول ۴-۳).
نمودار ۴-۳ . مقایسه درصد چربی بدن درمراحل پیش و پس آزمون
جدول ۴-۱۲، نتایج آزمون t مستقل برای مقایسه درصد چربی بدن در دانش آموزان دختر چاق و کم وزن
متغیر
گروه
میانگین ± انحراف استاندارد
اختلاف میانگین
t
P
سطح معنی داری
درصد چربی بدن
چاق
۶۳/۲±۰۳/۲
۴۹/۲
۹۶/۳
۰۰۱/۰
کم وزن
۰۱/۱±۴۵/۰
* معنی دار درسطح۰۵/۰> p.
نتایج مقایسه میانگین دو گروه از طریق آزمون t برای دو گروه مستقل در جدول فوق ارائه شده است .
با توجه به برابری واریانس گروه ها که از طریق آزمون لوین بررسی شده است؛ مقدار t مشاهده شده اختلاف اندازهگیری پیش آزمون با پس آزمون با فرض برابری واریانسها ، برای مقایسه درصد چربی بدن ناشی از سندرم پیش از قاعدگی در دانش آموزان دختر چاق و کم وزن به میزان (۹۶/۳ = t ) از نظر آماری معنی دار می باشد (۰۰۱/۰ ≥P ) ؛ از این رو ، فرضیه صفر رد می شود و فرضیه تحقیق مبنی بر اینکه یک دوره فعالیت ورزشی هوازی پیاده روی بر درصد چربی بدن در دانش آموزان دختر چاق و کم وزن متفاوت است ؛ مورد تائید قرار می گیرد ؛ به عبارتی دیگر یک دوره فعالیت ورزشی هوازی پیاده روی بر درصد چربی بدن در دختران دانش آموز چاق بیشتر از دختران دانش آموز کم وزن اثر داشته است .
فرضیه چهارم : اثر یک دوره فعالیت ورزشی هوازی پیاده روی بر توده بدون چربی بدن در دانش آموزان دختر چاق و کم وزن متفاوت است .
جدول ۴-۱۳، نتایج آزمون t همبسته برای مقایسه بر توده بدون چربی بدن درمراحل پیش و پس آزمون
متغیر