به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که اثر کاربرد ذرات حامل انرژی در ضرایب همرفتی کمتر و دماهای بالاتر هوای خشک کننده بیشتر خواهد بود.
نمودار ۴-۳۵- درصد تغییرات دمای متوسط دانه ذرت در تعداد مختلف ذرات بی اثر نسبت به حالتی که ذرات بی اثر استفاده نشوند.
جهت مقایسه بهتر، درصد تغییرات دمای میانگین دانه ذرت در حالت های مختلف کاربرد ذرات بی اثر نسبت به حالتی که ذرات بی اثر استفاده نشوند، در نمودار ۴-۳۵ آورده شده است. در این نمودار i نشان دهنده تعداد ذرات بی اثر می باشد. همان گونه که از این نمودار می توان فهمید، بیشترین تغییرات دمای میانگین دانه ذرت در دمای هوای ۷۰ درجه سلسیوس و کمترین ضریب همرفتی و تعداد ۱۲ ذره بی اثر می باشد. کمترین درصد تغییرات نیز در حالتی است که دمای هوای خشک کننده برابر ۵۰ درجه سلسیوس و ضریب همرفتی بیشترین مقدار و تعداد ذرات بی اثر برابر ۴ باشند.
باید یادآور شد که این تحلیل تئوری فقط برای یک دانه ذرت است و عملاً در خشک کن صنعتی تعداد دانه های ذرت بسیار زیاد بوده و لذا زمان رسیدن به دمای هوای خشک کننده بسیار بیشتر از ۵۰۰ ثانیه خواهد بود. و از طرف دیگر به دلیل عمل تبخیر از سطح دانه، دمای هوای خشک کننده در بستر محصول کمتر از مقدار ورودی خواهد شد. پس می توان نتیجه گرفت که زمان رسیدن دمای بستر دانه ها در محفظه خشک کن صنعتی بیشتر از زمان محاسبه شده در این تحقیق می باشد. بنابراین جهت کم نمودن این زمان و نتیجتاً افزایش نرخ خشک شدن بهتر است در بستر محصول از ذرات بی اثر استفاده شود. هر چند که اظهار نظر قطعی در این باره منوط به انجام تحقیقات آزمایشگاهی متعدد می باشد.
میانگین نظری دمای محصول در طول فرایند انتقال حرارت در حالتهای مختلف با کمک معادلات ۳-۱۳ تا ۳-۲۰ در جدول۴-۱ آورده شده است. لازم به توضیح است که در این جدول حرف i نشان دهنده کاربرد ذرات بی اثر می باشد. از این جدول می توان دریافت که در ضرایب همرفتی کمتر و دمای هوای خشک کننده بالاتر و تعداد ذرات بی اثر بیشتر, اثر کاربرد ذرات حامل انرژی محسوس تر است. زیرا در دمای هوای خشک کننده ۷۰ درجه سلسیوس و ضریب همرفتی ۷۴/۱۸=h1 وات بر متر مربع درجه سلسیوس اختلاف بین میانگین دمای دانه ذرت در حالتی که حداکثر تعداد ذرات حامل انرژی به کارگرفته شود با حالتی که ذرات حامل انرژی استفاده نشود، در مقایسه با حالت های دیگر بیشتر است. بنابراین بهترین حالت کاربرد ذرات بی اثر، دماهای بالا و ضرایب پایین همرفتی هوای خشک کننده می باشد.
جدول۴-۱- میانگین نظری دمای دانه ذرت در حالت های مختلف خشک شدن
(i=12)70 | (i=8)70 | (i=4)70 | (i=0)70 | (i=12)60 | (i=8)60 | (i=4)60 | (i=0)60 | (i=12)50 | (i=8)50 | (i=4)50 | (i=0)50 | حالت h |
۷۱/۶۳ | ۴۶/۶۲ | ۷۹/۶۰ | ۶۱/۵۷ | ۱۱/۵۵ | ۱۳/۵۴ | ۸۴/۵۲ | ۳۷/۵۰ | ۵۱/۴۶ | ۸۱/۴۵ | ۸۹/۴۴ | ۱۱/۴۳ | h1=74/18 |
۷۳/۶۵ | ۶۵/۶۴ | ۲۳/۶۳ | ۳۰/۶۱ | ۶۸/۵۶ | ۸۴/۵۵ | ۷۴/۵۴ | ۲۴/۵۳ | ۶۳/۴۷ | ۰۳/۴۷ | ۲۴/۴۶ |