۱-۱۱- ابزار گردآوری اطلاعات ( داده ها)
در این مطالعه ما از پرسشنامه محقق ساخته بهره گرفته و همچنین جهت تکمیل داده های پژوهش از بررسی اسنادی که در این پژوهش صورت های مالی ( ترازنامه و صورت حساب سود وزیان ) باشگاه ها می باشد ، استفاده خواهیم کرد که در زیر شرح داده شده است :
از آنجا که پژوهش حاضر با هدف مطالعه تطبیقی چگونگی تامین مالی باشگاه های منتخب حرفه ایی فوتبال لیگ های برتر ایران و انگلیس هدایت می شود ،برای نیل به این هدف مراحل زیر را دنبال خواهیم کرد :
- در بخش اول پژوهش به بررسی روش های تامین مالی باشگاه های حرفه ایی فوتبال لیگ برتر ایران می پردازیم، این پژوهش از نوع توصیفی – کاربردی بوده که در خلال آن از تحلیل اسنادی و پیمایش به طور آمیخته، استفاده خواهد شدکه ابزار در این قسمت علاوه بر پرسشنامه صورت های مالی باشگاه ها خواهد بود.
- دربخش دوم پژوهش به مطالعه ی روش های تامین مالی باشگاه های حرفه ایی لیگ برتر انگلیس خواهیم پرداخت که انتخاب کشور انگلیس به صورت هدفمند از بین کشورهای توسعه یافته و پیشرفته در زمینه ی ورزش فوتبال و مطرح در جهان صورت گرفته است که علاوه بر پیشرفته بودن دسترسی به اطلاعات مالی این باشگاه ها نیز امکان پذیر باشد. در بخش دوم برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز مربوط به کشورهای منتخب با مراجعه به متون و بررسی مقالات داخلی و خارجی ، استفاده از منابع کتابخانه ای ، بانک های اطلاعاتی و اینترنت، سایت های باشگاه ها و سایر منابع موجود و همچنین اطلاعات و گزارش های سالانه مالی که به صورت رسمی منتشر شده از طرف باشگاه های لیگ برتر حرفه ایی انگلیس مورد مطالعه و بررسی قرار خواهد گرفت.
- در بخش سوم به صورت مطالعه ی تطبیقی به بررسی روش های تامین مالی باشگاه های حرفه ایی لیگ برتر ایران و باشگاه های دست یک انگلیس خواهیم پرداخت و مدلی برای باشگاه های لیگ برتر فوتبال حرفه ایی ایران ارائه خواهیم کرد.
۱-۱۲- روش تحلیل داده ها
برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و همچنین Excel و از آمار توصیفی (فراوانی ، میانگین ، مد، میانه ، انحراف معیار و… همچنین انواع جدول ها ) استفاده خواهد شد.
۱-۱۳- قلمرو تحقیق
۱-۱۳-۱- قلمرو موضوعی
این مطالعه در حوزه ی مطالعات حسابداری- مالی می باشد که در باشگاه های فوتبال حرفه ایی لیگ برترایارن و انگلیس به اجرا درخواهد آمد.
۱-۱۳-۲- قلمرو مکانی
۱۸باشگاه های فوتبال حرفه ایی لیگ برتر ایران (استقلال، ذوب آهن ،مس کرمان،سپاهان،پرسپولیس و…) و ۵ باشگاه لیگ برتر فوتبال حرفه ایی انگلستان
۱-۱۳-۳- قلمرو زمانی
این پژوهش در سال ۱۳۹۰ به اجرا درخواهد آمد.
۱-۱۴- محدودیت های تحقیق
۱- به دلیل اینکه در باشگاههای لیگ برتر فوتبال حرفه ایی ایران ثبت داد ها به خوبی صورت نمی گیرد مهمترین محدودیت پیش رو احتمالاً در زمینه جمع آوری اطلاعات خواهد بود، در این پژوهش ما با محدویت هایی مواجه خواهیم شد ، از این رو برای تکمیل اطلاعات از پرسشنامه نیز استفاده نمودیم.
۲- بعضی از باشگاه های فوتبال ممکن است در این پژوهش با ما همکاری لازم را نداشته باشند.
۳- روندهای اداری در این زمینه جمع آوری اطلاعات باعث طولانی تر شدن پژوهش خواهد شد.
۳- در این زمینه تا به حال مطالعه ایی صورت نگرفته است و به دلیل بدیع بودن موضوع ما با محدودیت هایی مواجه خواهیم شد.
۴- پراکنده بودن دفاتر این باشگاه ها از دیگر مشکلات برای جمع آوری اطلاعات خواهد بود.
۵- دسترسی به اطلاعات باشگاههای حرفه ایی لیگ برتر انگلستان خیلی ساده نخواهد بود.
۶- اکثر مطالب در این زمینه به صورت لاتین یا فرانسه بوده که مرور متون را مشکل تر خواهد کرد.
۱۵- تبدیل واحد پولی
در پژوهش حاضر سعی شده است اکثر ارقام مالی برحسب یورو یا پوند ارائه گردد، لذا نحوه ی تبدیل واحد های پولی در جدول (۱-۱) آورده شده است.البته این ارقام ثابت نیست و با زمان در حال تغییر است.ولی به صورت تقریبی می تواند نحوه ی تبدیل واحد پولی را نشان دهد.
جدول (۱-۱) تبدیل واحدهای پولی کشورهای مختلف در پژوهش
ریال IRR |
پوند انگلیس GBP |
دلار آمریکا USD |
|
۱۴۵۸۴ | ۸۳/۰ | ۲۹۲۹/۱ | ۱یورو=(۱EUR) |
۱۶- زمانبندی اجرای تحقیق