۰.۹۷۲
۰.۴۴۸
۰.۰۵۳
۰.۱۳۹
۰.۱۳۶
۰.۱۲۷
۰.۱۲۵
۰.۲۹۰
۰.۱۲۱
۰.۳۳۶
با توجه به اینکه سطح معنی داری ، آزمون کولموگروف - اسمیرنف بیشتر از ۰۵/۰ میباشد در نتیجه دلیلی بر رد فرض صفر نداریم. به عبارت دیگر توزیع متغیرهای مذکور نرمال است. بنابراین از آزمونهای پارامتریک جهت آزمون فرضیه های تحقیق استفاده شده است.
جهت بررسی رابطه بین عوامل روانشناختی توانمندسازی و تعهد سازمانی از آزمون همبستگی پیرسون که یکی از آزمون های پارامتریک است مورد استفاده واقع شده است.
آزمون همبستگی پیرسون این امکان را فراهم می آورد تا با لحاظ کردن سطح معنی داری (۰۵/۰ > α) بتوان معنی داربودن آن را مورد بررسی قرار داد.
با توجه به اینکه دراین تحقیق از نرم افزار آماری SPSS استفاده شده است و با عنایت به اینکه این نرم افزار پس از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون ، سطح معنی داری آن را ارائه می کند لذا در نتایج تحلیل ها هرگاه سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ نشان داده می شود ، این نتیجه حاصل شده است که بین دو متغیری که مورد بررسی قرار گرفته اند ، رابطه معنی داری وجود دارد ، چنانچه سطح معنی داری بزرگتر از ۰۵/۰ باشد ، فرض صفر پذیرفته شده است و عدم وجود رابطه معنی دار بین متغیرهای مورد نظر را نشان می دهد. درادامه این بخش فرضه های پژوهش مورد تحلیل قرار می گیرند .
۴-۳-۱- آزمون فرضیه شماره یک
حال باتوجه به اطلاعات داده شده ، به بررسی فرضیات تحقیق می پردازیم .
فرضیه اول : بین خوداثربخشی (احساس شایستگی) و تعهد سازمانی کارکنان اداره کل امور کارکنان رابطه معنادار وجود دارد .
طراحی فرض H0
رابطه معنی داری میان احساس شایستگی و تعهد سازمانی کارکنان اداره کل امور کارکنان بانک ملت وجود ندارد .
H0 : p =0
طراحی فرض H1
رابطه معنی داری میان احساس شایستگی و تعهد سازمانی کارکنان اداره کل امور کارکنان بانک ملت وجود دارد .
H1=P≠۰
جدول شماره ۴-۷- روابط میان متغیرهای آزمون فرضیه شماره یک
احساس شایستگی
تعهد سازمانی
ضریب همبستگی
۲۳۵/۰
سطح معنی داری
۰۱۸/۰
تعداد
۱۰۰
با توجه به خروجی SPSS ، ضریب همبستگی پیرسون بین این دو متغیر ۲۳۵/۰ می باشد . مقدار عدد معنی دار (Sig) مشاهده شده برابر با ۰۱۸/۰ بوده است که از سطح معنی داری استاندارد (۰۵/۰) کمتر است.لذا فرضیه H0 در سطح اطمینان ۹۵% تایید نمی شود .یعنی بین این دو متغیر رابطه معنی داری وجود دارد .به عبارتی دیگر فرضیه اول بخش آمار استنباطی تایید می گردد وقابل تعمیم به جامعه آماری می باشد.
مقدار و جهت همبستگی نیز بیانگر رابطه مثبت و متوسط بین احساس شایستگی با تعهدسازمانی میباشد. بنابراین با افزایش احساس شایستگی (احساس فرد از اینکه قابلیت و تبحر لازم را برای انجام موفقیت امیز کار خود را داراست) تعهدسازمانی آنان نیز افزایش نشان می دهد.
۴-۳-۲- آزمون فرضیه شماره دو
فرضیه دوم : بین مهم بودن (احساس معنی داربودن شغل) و تعهد سازمانی کارکنان اداره کل امور کارکنان رابطه معنادار وجود دارد .
طراحی فرض H0
رابطه معنی داری میان احساس معنی داربودن شغل و تعهد سازمانی کارکنان اداره کل امور کارکنان بانک ملت وجود ندارد .
H0 : p =0
طراحی فرض H1