بر طبق یافته های جدول شماره ۴-۲۶ نتایج رگرسیونی به روش جبری بین متغیر مستقل با متغیر زنجیره ارزش در مدل نهایی ارائه شده شامل ۸ متغیر «کاهش فرایند درخواست آزمایش، کاهش خطاهای پزشکی، بهبود برنامه ریزی و نظارت، مدیریت نیروی انسانی، مدیریت تدارکات، بهبود فرایند درمان بیمار، کاهش مدت زمان پذیرش بیماران و کاهش هزینه ها(بیمارستان- بیمار)» میباشد. در این بخش، تفسیر ضرایب رگرسیونی بر اساس ضریب بتا (Beta) انجام می گیرد. زیرا این آماره نشان دهنده ضریب رگرسیونی استاندارد شده هر یک از متغیرهای مستقل بر روی متغیر وابسته تحقیق می باشد. بنابراین، می توانیم با بهره گرفتن از آن، سهم نسبی هر متغیر مستقل در مدل را مشخص کنیم. مقایسه متغیرها نشان می دهد که اولاً؛ تاثیر سیستم جامع اطلاعات بیمارستانی(HIS) بر هشت متغیر کاهش فرایند درخواست آزمایش، کاهش خطاهای پزشکی، بهبود برنامه ریزی و نظارت، مدیریت نیروی انسانی، مدیریت تدارکات، بهبود فرایند درمان بیمار، کاهش مدت زمان پذیرش بیماران و کاهش هزینه ها(بیمارستان- بیمار) معنی دار است. ثانیاً؛ متغیرهای بهبود فرایند درمان بیمار با ضریب رگرسیونی ۴۹۵/۰ و کاهش هزینه ها(بیمارستان- بیمار) با ضریب ۴۶۳/۰ به ترتیب دارای بالاترین ضریب رگرسیونی و متغیرهای کاهش خطاهای پزشکی با ضریب ۱۵۴/۰ و کاهش مدت زمان پذیرش بیمار با ضریب ۱۸۳/۰، داری ضعیف ترین ضریب رگرسیونی می باشند.
۴-۳-۶- مدل تحلیل عاملی متغیر کاهش مدت زمان پذیرش بیماران
متغیر مدت زمان پذیرش بیماران به تفکیک ابعاد آن به استفاده از مدل تحلیل عاملی مورد سنجش قرار گرفته که مدل اصلاح شده آن در شکل ۴-۱ ارائه شده است.
Chi-Square=6.16, df=3.8 p-value=0.00211 RMSEA=0.04
شکل ۴-۱: مدل تحلیل عاملی متغیر کاهش مدت زمان پذیرش بیماران
نتایج مدل ۴-۱ نشان می دهد که در مدل ابعاد متغیر کاهش مدت زمان پذیرش بیماران تمام نشانگرها دارای مقدار مطلوب هستند. بنابراین سازه ها از توانایی و دقت لازم برای اندازه گیری صفت های مکنون تحقیق برخوردار است.
جدول۴-۲۷: شاخص های برازش متغیر کاهش مدت زمان پذیرش بیماران
شاخص
حد نرمال
مقدار مشاهده شده
df
بزرگتر از صفر
۸ .۳
نسبت x2 به df
کمتر از ۳
۱.۶
شاخص برازندگی GFI
۰.۹ و بالاتر
۰.۹۵
شاخص نرمشده برازندگی (NFI)
۰.۹ و بالاتر
۰.۹۷
شاخص نرمنشده برازندگی (NNFI)
۰.۹۰ و بالاتر