اگر کیفیت عوامل اجتماعی زیاد، کیفیت عوامل زمینه ای زیاد و کیفیت عوامل سیستمی متوسط باشد، آنگاه نتیجه ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی سیستم زیاد است.
۲۴
اگر کیفیت عوامل اجتماعی زیاد، کیفیت عوامل زمینه ای کم و کیفیت عوامل سیستمی زیاد باشد، آنگاه نتیجه ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی سیستم زیاد است.
۲۵
اگر کیفیت عوامل اجتماعی متوسط، کیفیت عوامل زمینه ای متوسط و کیفیت عوامل سیستمی زیاد باشد، آنگاه نتیجه ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی سیستم زیاد است.
۲۶
اگر کیفیت عوامل اجتماعی زیاد، کیفیت عوامل زمینه ای متوسط و کیفیت عوامل سیستمی زیاد باشد، آنگاه نتیجه ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی سیستم زیاد است.
۲۷
اگر کیفیت عوامل اجتماعی متوسط، کیفیت عوامل زمینه ای زیاد و کیفیت عوامل سیستمی متوسط باشد، آنگاه نتیجه ارزیابی میزان موفقیت پیاده سازی سیستم زیاد است.
شکل ۴-۹) نمای کلی سیستم استنتاج فازی ارزیابی موفقیت سیستم برنامه ریزی منابع سازمان
نمای کلی قواعد فازی تعریف شده، در شکل زیر ارائه شده است:
شکل ۴-۱۰) تصویر مجموعه قواعد فازی تعریف شده در نرم افزار MATLAB
با توجه به جدول ۵۷ مشخص است که تعداد ۲۷ قواعد جهت استفاده در سیستم استنتاج فازی، مورد استفاده قرار گرفته اند. شکل ۱۰ شمایی از تعریف قواعد فازی را نمایش می دهد.
آمار استنباطی – پرسشنامه دوم
۴-۶-۱) نتیجه نهایی سیستم استنتاج فازی و سنجش میزان موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در سازمان های منتخب
با تعریف مجموعه های فازی عوامل موثر بر موفقیت استقرار سیستم برنامه ریزی منابع سازمان و همچنین توابع عضویت و قواعد فازی، سیستم استنتاج فازی سنجش میزان موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان طراحی شده است. این سیستم فازی می تواند برای سنجش میزان موفقیت سازمان ها در نصب و راه اندازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، مورد استفاده و ارزیابی قرار بگیرد.
در نهایت به منظور بکارگیری سیستم استنتاج فازی طراحی شده در گام پیشین، پرسشنامه دوم طراحی شد. در این پرسشنامه شاخص های تایید شده حاصل از پرسشنامه اول به منظور سنجش میزان موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان بکار گرفته شد. در طراحی این پرسشنامه از طیف ۱ تا ۱۰ استفاده گردید. بدین معنی که عدد ۱۰ نشان دهنده بالاترین میزان موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان بر اساس شاخص مربوط و عدد ۱ نشان دهنده پایین ترین میزان موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان بر اساس شاخص مربوط می باشد. این پرسشنامه بر اساس روش نمونه گیری قضاوتی میان ۳۵ نفر از خبرگان پیاده سازی و استقرار ماژول های سیستم برنامه ریزی منابع سازمان در سازمان های ایران توزیع شد. تلاش بر آن بوده است تا این افراد از میان شایسته ترین متخصصینی انتخاب شوند که بالغ بر ۵ سال سابقه نصب و پیاده سازی حداقل ۵ ماژول سیستم برنامه ریزی منابع سازمان را در سازمان های داخلی دارا هستند. در این پرسشنامه از خبرگان خواسته شد تا ۲ الی ۳ مورد از تجربیات خود در حوزه پیاده سازی بیش از ۵ ماژول سیستم برنامه ریزی منابع سازمان بر اساس شاخص های مطرح شده مرقوم نمایند. همچنین از آنان خواسته شد تا به هریک از سازمان ها بر اساس ارزیابی ایشان از موفقیت آن سازمان در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، امتیاز معینی میان ۱ تا ۱۰ اختصاص دهند. داده های این پرسشنامه به جهت تعیین میزان موفقیت پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، وارد سیستم استنتاج فازی شد. نحوه ورود داده ها به این سیستم به این صورت بود که میانگین امتیازات شاخص های زیر مجموعه هر یک از عوامل سه گانه محاسبه گردید و سپس میانگین مربوط به میانگین عوامل اولیه هر یک از عوامل سه گانه بدست آمده و به عنوان امتیاز نهایی عامل مربوطه در نظر گرفته شد. به این ترتیب به ازای هر یک از عوامل سه گانه اجتماعی، زمینه ای و سیستمی سه عدد بدست آمد که این اعداد به عنوان ورودی سیستم استنتاج فازی طراحی شده وارد این سیستم شد. در زیر فهرست سازمان های منتخب و امتیازات هر سازمان نمایش داده شده است.
جدول ۴-۵۹) فهرست سازمان های منتخب مورد بررسی و امتیازات عامل های سنجش آن ها
امتیاز مرتبط با هر شاخص سنجش
ردیف
نام سازمان
مدیریت نیازمندی
مدیریت تغییر
مدیریت پروژه
کارکنان سازمان
عوامل سازمانی