با فرض وجود نویز گوسی در تصویر و با توجه به رابطه بالا تصویر اصلی را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
(۵-۲)
در عبارت فوق xΔ نشانگر سیگنال تصویر باقیمانده (تصویر جزئیات) است. برای محاسبه وزن بین
همسایگیهای s*s در تصویر اصلی بدون نویز بین پیکسلهای i و j ، با بهره گرفتن از تصویر نویززدایی شده با صافی گوسین و تصویر جزئیات داریم:
(۵-۳)
در روابط فوق و xΔ به ترتیب نشانگر پیکسلهای همسایگی s*s حول پیکسلهای i و j در تصویر نویززدایی شده و تصویر جزئیات بوده و k اندیس همسایگی و Ni و Nj به ترتیب بیانگر همسایگیهای s*s حول پیکسلهای i و j میباشد.
برای تخمین واریانس نویز تصویر از روش تحلیل مؤلفه های اصلی بهره بردهایم [۱۰]. در این روش ابتدا تصویر ورودی به تکهها[۳۳] یا پنجرههای کوچکی تقسیم شده و این پنجرههای هماندازه از تصویر ورودی به صورت بردارهای ویژگی[۳۴] درآمده و پس از کسر مقدار میانگین از هر یک از این بردارهای ویژگی، ماتریس کواریانس آنها به دست می آید. با محاسبه مقادیر ویژه[۳۵] ماتریس کواریانس، ریشه دوم کوچکترین مقدار ویژه تقریباً برابر با واریانس نویز تصویر خواهد بود. شکل ۵-۴ روش کار را به طور خلاصه نشان میدهد. در مرحله نخست تکههای تصویر استخراج شده و در مرحله بعد تکهها برروی هم انباشته شده و ماتریس کواریانس توزیع آنها محاسبه می شود. سپس در مرحله آخر مقادیر و بردارهای ویژه ماتریس کواریانس به دست می آید.
شکل ۵-۴: مراحل بهدست آوردن مقادیر ویژه تکههای تصویر و تخمین واریانس نویز[۳۰]
اگر x تصویر اصلی بدون نویز باشد، وزن j ام (j امین پیکسل درون پنجره نسبتاً بزرگ r*r حول
پیکسل i ) پیکسل i ام، برابر است با:
(۵-۴)
x(Ni) ، مقادیر شدت روشنایی پیکسلهای درون پنجره همسایگی[۳۶] کوچک s*s اطراف پیکسل i ام در تصویر اصلی، ۲║║ فاصله اقلیدسی وزندار شده با نقاب گوسین و h پارامتر تعیین کننده میزان نزول جمله نمایی میباشد. مقادیر با بهره گرفتن از تصاویر نویززدایی شده و جزئیات (تخمین تصویر اصلی) و رابطه (۳-۵) قابل محاسبه میباشد. Zi به صورت:
(۵-۵)