۷۱/۰
۸۲/۰
کرال پشت
کرال سینه
۰٫۸۶
شیرجه
۱۳/۰
ماندن روی آب on the Water
نفس گیری accurate
شنای قورباغه
زیر آبی رفتن go
شنای پروانه
نمودار۲٫۴٫ نمودار مسیر رابطه خودسودمندی با میزان عملکرد با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل
همانطور که در نمودار مسیر ۱ دیده می شود، رابطه ساختاری قدرتمندی (۸۸/۰=R) بین خود سودمندی و میزان عملکرد وجود دارد. تمامی ابعاد خود سودمندی و نیز تنها بعد عملکرد در مدل، نقش معنادار داشتند. شاخصهای مدل به صورت ۹۱/۳۰ =۲c ، ۱۱=df، ۰۱/۰=P-value، ۰۸/۰=RMSEA، ۹۳/۰=GFI، ۹۲/۰=AGFI بود. با توجه به اینکه نسبت کای دو به درجه آزادی کمتر از ۳، مقدار احتمال کمتر از ۰۵/۰، شاخص نیکویی برازش (GFI) و شاخص تعدیل یافته نیکویی برازش (AGFI) بالاتر از ۹/۰ است، می توان گفت این مدل از برازش خوبی برخوردار است.
بنابراین فرضیه دوم تحقیق ثابت گردید و طی آن مشخص شد که احساس خود سود مندی بر میزان عملکرد تاثیر دارد. طبق اطلاعات به دست آمده از طریق نرم افزار رابطه بین این دو مستقیم(به علت علامت مثبت رابطه بین دو متغیر) می باشد. می توان اینگونه بین نمود که اگر ورزشکاران احساس خودسودمندی بیشتری داشته باشند، میزان عملکرد آن ها افزایش می یابد.
فرضیه صفر سوم: خطر پذیری روانی بر میزان عملکرد اثر ندارد.
جهت شفاف تر شدن ماهیت رابطه این دو متغیر مکنون، یعنی خطر پذیری روانی و میزان عملکرد ، با بهره گرفتن از مدلسازی معادله ساختاری، رابطه ساختاری آنها بررسی می شود. نتایج اجرای این مدل ساختاری با بهره گرفتن از نرم افزار آماری لیزرل، در نمودار مسیر ۳ ارائه شده است.
خطرپذیری روانی
پرخاشگری
هیجان طلبی
رفتارهای مخاطره آمیز
اضطراب
۰٫۱۰
۰٫۱۴
۰٫۱۶
۰٫۲۰
۸۰/۰-
عملکرد
۳۳/۰
۷۸/۰
۴۱/۰
۶۲/۰
۰٫۳۹
تاثیر گذاری
نمودار۳٫۴٫ نمودار مسیر رابطه خطرپذیری روانی با میزان عملکرد با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل
همانطور که در نمودار مسیر ۳ دیده می شود، رابطه ساختاری قدرتمندی (۸۰/۰- =R) بین میزان خطر پذیری روانی و میزان عملکرد وجود دارد. تمامی ابعاد میزان خطر پذیری روانی و تک بعد عملکرد در مدل، نقش معنادار داشتند. شاخصهای مدل به صورت ۳۳/۲۶ =۲c ، ۹=df، ۰۱/۰=P-value، ۰۷/۰=RMSEA، ۹۰۱/۰=GFI، ۹۲/۰=AGFI بود. با توجه به اینکه نسبت کای دو به درجه آزادی کمتر از ۳، مقدار احتمال کمتر از ۰۵/۰، شاخص نیکویی برازش (GFI) و شاخص تعدیل یافته نیکویی برازش (AGFI) بالاتر از ۹/۰ است، می توان گفت این مدل از برازش خوبی برخوردار است.
بنابراین فرضیه سوم تحقیق ثابت گردید و طی آن مشخص شد که خطر پذیری روانی بر میزان عملکرد تاثیر دارد. طبق اطلاعات به دست آمده از طریق نرم افزار رابطه بین این دو معکوس می باشد. می توان اینگونه بین نمود که هرچه میزان خطرپذیری روانی در بین ورزشکاران بیشتر باشد، عملکرد آن به به طرز چشمگیری کاهش می یابد.
فرضیه صفر چهارم: مدل مفهومی ارتباط علّی بین خطرپذیری با خودسودمندی و عملکرد معنادار است.
جهت شفاف تر شدن ماهیت رابطه فوق، با بهره گرفتن از مدلسازی معادله ساختاری، رابطه ساختاری آنها بررسی شد. نتایج اجرای این مدل ساختاری با بهره گرفتن از نرم افزار آماری لیزرل، در نمودار مسیر ۴ ارائه شده است.
*۳۹/۰
*۴۷/۰
*۵۳/۰
*۳۶/۰
*۳۶/۰
*۲۷/۰
*۵۶/۰
*۸۱/۰
*۲۲/۰
*۲۱/۰
*۵
*۷/۰
*۳/۰
*۱
دانلود پژوهش های پیشین درباره ارتباط علّی بین احساس خودسودمندی، خطرپذیری روانی و اجرای شناگران- ...