-
-
۷۸۴/۰
۴-۲-۴- همبستگی بین متغیرهای پژوهش
از آنجا که یکی از پیششرطهای به کارگیری رویکرد متغیّرهای مکنون در الگوی مدل یابی معادلهی ساختاری وجود همبستگی میان متغیّرهای پژوهش است، همبستگی بین متغیرهای پژوهش، نیز مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نرمال بودن داده ها که در جدول ۴-۱۲ به آن اشاره شد ضریب همبستگی پیرسون بین کلیهی متغیرهای پژوهش، در جدول شمارهی ۴-۱۶ ارائه شده است.
جدول ۴-۱۶- میانگین، انحراف معیار و همبستگی متغیرها
متغیر ها
۱
۲
۳
مشخصه های محیط کسب و کار
۱
اولویت های رقابتی
**۸۵۳/۰
۱
ساختار زنجیره تامین
**۶۱۰/۰
**۶۸۶/۰
۱
عملکرد
**۶۷۳/۰
**۶۲۹/۰
۶۵۸/۰
توضیح: **همبستگی در سطح معناداری ۰۱/۰ p< میباشد
همانگونه که مشاهده می شود تمامی ضرایب همبستگی به دست آمده مثبت و قابل قبول هستند. بزرگترین ضریب همبستگی، مربوط به رابطهی بین متغیّرهای اولویت های رقابتی و مشخصه های محیط کسب و کار و به میزان ۸۵۳/۰ است. کوچکترین ضریب نیز مربوط به رابطهی بین ساختار زنجیره تأمین و عملکرد به میزان ۶۱/۰ است که البته معنادار است.
۴-۳- یافتههای تحقیق
از آنجا که هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر همسویی بر عملکرد شرکت می باشد داده های تحقیق را به دودسته شرکت های با عملکرد بالا و شرکتهای با عملکرد پایین تقسیم گردید. این کار بر اساس نمره عملکرد هر شرکت انجام گردید که در آن شرکت های بالاتر از متوسط، گروه عملکرد بالا و شرکتهای پایین تر از متوسط شرکت های عملکرد پایین درنظر گرفته شدند. از آنجایی که پس از تحلیل پرسشنامه ها تعداد شرکتها در طبقه با عملکرد پایین ۴۹ نمونه شد، تحلیل آماری با این محدودیت انجام شد که تحلیل عاملی تاییدی، روایی و همبستگی با توجه به نرمال بودن داده ها در هر طبقه و همچنین با توجه به استفاده از پرسشنامه های استاندارد، بر حسب کل شرکتها صورت پذیرفت. سپس برای بررسی اثر همسیویی دو مدل معادلات ساختاری جداگانه مورد برازش قرار گرفت که در ادامه این مدل ها مورد بحث واقع می شوند.
۴-۳-۱- مدل معادلات ساختاری
شکل های ۴-۲- مدل ساختاری برای شرکت های با عملکرد بالا و شکل ۴-۳ مدل ساختاری برای شرکت های با عملکرد پایین را نشان می دهد.