سطح معنی داری
تمرکز بر مشتریان در سازمان
۳.۴۴
۴۸%
۰۴%
۹.۹۷
۰۰۰.
۴-۳-۲-۴ بررسی فرضیه اصلی :
فرضیه اصلی عبارتست از : پرورش سرمایه انسانی بر عملکرد سازمان تأثیر دارد.
برای بررسی این فرضیه ابتدا باید خاطر نشان نمود که با توجه به مطالب ارائه شده و اثبات نرمال بودن داده ها با توجه به بدست آمدن p-valueبرای متغیرها و بزرگتر بودن ان از ۰۵% ،لذا میتوان با اطمینان ۹۵% نرمال بودن را تعیین نمود.پس از ازمون پارامتری (t) نمونه ای (یک طرفه) برای بررسی فرضیه استفاده کنیم .
: پرورش سرمایه انسانی بر عملکرد سازمان تأثیر ندارد.
: پرورش سرمایه انسانی بر عملکرد سازمان تأثیر دارد.
در این ازمون مقدار احتمال مربوط به بررسی معنی داری فرض برابر با ۰۰۰/۰می باشد .که از ۰۵/۰ کوچکتر است ، بنابراین با ضریب اطمینان ۹۵% میتوانیم فرض صفر را مبنی بر اینکه پرورش سرمایه انسانی بر عملکرد سازمان تأثیر دارد تایید می شود.
در این قسمت نیز نتایج ازمون ارائه شده است ، در این ازمون انحراف معیار برابر ۴۶% و میانگین نیز برابر با ۳.۲۷ میباشد.
در جدول زیرنتایج ازمون یک نمونه ای یک طرفه فرضیه اصلی نشان داده شده است.
جدول (۴-۱۶) ازمون یک نمونه ای فرضیه اصلی
متغیر
میانگین
انحراف معیار
خطای استاندارد میانگین
T
سطح معنی داری
عملکرد سازمان
۳.۲۷
۴۶%
۰۴%
۶.۳۶
۰۰۰.
فصل پنجم:
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱ مقدمه
جوامعی که به پیشرفت ، ترقی و تعالی دست یافته اند ، توانسته اند نیروها و استعدادهای نهفته در افراد را شکوفا سازند . به ویژه آن دسته از سازمان هایی که به اهمیت نقش منابع انسانی در بهبود بهره وری پی برده اند ، به ارزش و قدرت نیروی کار متعهد وقوف یافته و منابع مهم و انرژی فراوانی از مدیریت را صرف ایجاد محیطی می کنند کار کارکنان بتوانند با حداکثر توان خود ، در بهبود عملکرد سهیم باشند.
از مهمترین ویژگی های جهان امروز، تغییرات گسترده، افزایش پیچیدگی ها و رقابت هاست. سازمانهای امروزی در محیطی پیچیده و در عین حال پویا فعالیت می کنند. تحولات عظیم و مستمر از خصوصیات این محیط و فضای کسب و کار است که لزوم توجه به هماهنگی با محیط را پررنگ می کند.
از طرفی کارآفرینی به دست نیروی انسانی سازمان صورت می گیرد. به همین جهت سازمانها نیازمند افرادی هستند که بتوانند بهترین استفاده از تکنولوژی پیشرفته را ارائه دهند و نوآوری ها را بیابند و بتوانند محصولات و خدمات خود را بهبود بخشند.
تا این مرحله محقق سعی کرده است با تعریف دقیق بیان مسئله تحقیق و ارائه مدل مفهومی، چارچوب نظری را مشخص نموده و با مراجعه به کتب، مقالات، تحقیقات و نظرخواهی از صاحبنظران و کارشناسان، مدل تحقیق را تشریح نماید. آنگاه با بیان روش نمونه گیری، تعیین ابزار جمع آوری اطلاعات و اطمینان از روایی و اعتبار آن به گردآوری داده ها پرداخته است. سپس شیوه های تجزیه و تحلیل داده ها را تشریح نموده و با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته و نتایج مفصلی را از این تجزیه و تحلیل بیان کرده است. اکنون بر اساس بررسی ها و تحلیل های آماری صورت گرفته در فصل چهارم به بیان نتایج نهایی، ارائه پیشنهادات بر اساس فرضیات پژوهشی و نیز ارائه پیشنهادات به محققین بعدی خواهیم پرداخت.
۵-۲ یافته ها
در این بخش، نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری انجام شده بر روی اطلاعات گردآوری شده در این پژوهش را به تفکیک هر یک از فرضیه ها، مورد بررسی قرار می دهیم.
۵-۲-۱ توصیف نمونه و پردازش اطلاعات بدست آمده
با توجه به نتایج تحقیق مشخص شد که اکثریت نمونههای تحقیق «مرد» میباشند.همچنین اکثریت نمونههای تحقیق بین ۳۰ تا ۴۰ سال ودارای مدرک کارشناسی میباشند.همچنیناکثریت نمونههای تحقیق بین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه و رشته کامپیوتر میباشند و متصدی امور مالی میباشند.
۵-۲-۲ بررسی نرمال بودن داده ها
نتایج نحقیق نشان داد که توزیع نمرات متغیر عملکرد شرکت ملی پخش فرارده های نفتی منطقه قم نرمال میباشد. توزیع نمرات متغیر کاهش بهای تمامشده ارائه خدمات در شرکت ملی پخش فرارده های نفتی منطقه قم نرمال نمیباشد. توزیع نمرات متغیر تمایز خدمات شرکت ملی پخش فرارده های نفتی منطقه قم نرمال میباشد.توزیع نمرات متغیر تمرکز بر مشتریان در شرکت ملی پخش فرارده های نفتی منطقه قم نرمال نمیباشد.
۵-۲-۳ بررسی فرضیات تحقیق
۵-۲-۳-۱ بررسی فرضیه اول:
فرضیه اول عبارت است از : پرورش سرمایه انسانی برکاهش بهای تمامشده ارائه خدمات در شرکت ملی پخش فرارده های نفتی منطقه قم تاثیر دارد.
نتیجه ازمون علامت زوج-نمونه ای نشان می دهد Sig. کمتر از ۵ درصد است، فرض صفر با خطای ۵ درصد رد میشود. در نتیجه با سطح معنی داری ۵ درصد میتوان پذیرفت که پرورش سرمایه انسانی برکاهش بهای تمامشده ارائه خدمات در شرکت ملی پخش فرارده های نفتی منطقه قم تاثیر دارد.