تعداد معتبر
۳۸۴
درزیر نمودار هیستوگرام تبلیغات شفاهی رسم شده است.
نمودار ۴-۱۲) نمودار هیستوگرام تبلیغات شفاهی
۴-۳) تحلیل استنباطی
برای بررسی و تحلیل فرضیات تحقیق از روش معادلات ساختاری با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل ۲/۸ بهره برده شده است. این روش این امکان را فراهم می کند؛ تا صحت فرضیه های تحقیق را مورد آزمون قرار داده و معنیدار بودن ضرایب بهدست آمده را نشان داد. نتایج حاصل از کاربرد روش های استنباطی بر اساس مدل علّی تحقیق در این قسمت ارائه شده است، به طوری که ابتدا آزمون مدل اولیه تحقیق ارائه، سپس به آزمون فرضیه های تحقیق پرداخته می شود.
۴-۳-۱) آزمون مدل تحقیق
در این قسمت مدل علّی تحقیق برای آزمون فرضیات تحقیق بررسی می شود. مدل علّی تحقیق در نمودار (۴-۱۰) آمده است.
نمودار ۴-۱۳) مدل تحقیق: حسنقلی پور همکاران (۱۳۹۲) و رنجبران و براری (۱۳۸۸)
بر اساس روش مدلیابی معادلات ساختاری، مدل تحقیق توسط نرم افزار لیزرل ۲/۸ برازش شده و نتیجه آن درنمودار ( ۴-۱۱) آمده است. در این ضرایب مسیر بین متغیرها بدست آمده است.
نمودار ۴-۱۴) مدل استاندارد تحقیق
نمودار ۴-۱۱ بیانگر میزان ارتباط بین متغیرهای مکنون تحقیق در حالت تخمین استاندارد است. داده های مندرج در پیکان اتصال متغیر پنهان به متغیر مشاهده شده (سازه)، همان بارهای عاملی هستند. هر چه بار عاملی بزرگتر و به عدد ۱ نزدیکتر باشد یعنی متغیر مشاهده شده بهتر میتواند متغیر پنهان را تبیین کند. همچنین هر چقدر بار عاملی بزرگتر باشد ضریب خطای مدل کاهش می یابد.
در نمودار ۴-۱۲ مدل تحقیق در حالت معنی داری نشان داده شده است.
نمودار ۴-۱۵) مدل تحقیق در حالت معنی داری
با بهره گرفتن از این حالت می توان به معنی دار بودن ارتباط بین متغیرهای تحقیق پیبرد. در این حالت اعدادی معنی دار خواهند بود که خارج از بازه ]۹۶/۱,۹۶/۱- [ قرار دارد باشند. به این معنی که اگر در آزمون t عددی بین ۹۶/۱ و ۹۶/۱- باشد بی معنا خواهد بود.
۴-۳-۲) شاخص های برازش مدل
پس از آن که برآورد پارامتر ها برای یک مدل تدوین شده و مشخص به دست آمدند باید تعیین شود که داده ها تا چه حد با مدل برازش دارند یعنی تا چه اندازه مدل نظری به وسیله داده های نمونه حمایت می شود. تعدادی آزمون برای این موضوع که مدل تا چه حد روابط مشاهده شده بین متغیرهای قابل اندازه گیری را توصیف می نماید به کار می رود. جدول زیر معرف انواع شاخص های برازش و معنی داری مدل می باشد.
جدول ۴-۱۳) شاخص های برازش مدل
نام شاخص
اختصار
برازنده است اگر
میزان در مدل بدست آمده
نتیجه
شاخص های معنی داری
ریشه میانگین مربعات خطای برآورد
RMSEA
کوچکتر از ۱/۰ باشد
۰۷/۰۹
تائید
کای اسکوربه درجه آزادی