۲۱۰۴٫۸۲۶
-۳۸٫۱۵۵۵۰
۰٫۰۰۰۰
ضریب تعیین
۰٫۷۸۴۵۳۳
معیار آکائیک
۱۹٫۸۰۴۰۵
ضریب تعیین تعدیل شده
۰٫۷۱۳۲۹۸
آماره شوارتز
۱۹٫۸۳۶۰۷
لیمر F آماره
۲۲۴۱٫۷۰۳
معیار حنان کوئیک
۱۹٫۸۱۶۵۸
لیمر F احتمال
۰٫۰۰۰۰۰۰
معیار دوربین واتسون
۲٫۲۲۹۶۳۲
منبع:(یافته های محقق)
نتایج حاصل از تخمین نشان می دهد که احتمال آزمون t برای متغیرهای مستقل و تعدیلی کوچکتر از ۵% است لذا؛ ضریب برآوردی متغیرهای فوق از لحاظ آماری معنی دار می باشد. این بدان معناست که متغیرهای فوق عوامل مهمی در تعیین معیار محافظه کاری مشروط می باشند. ارتباط منفی و معنی دار سود سهام نقدی بیانگر وجود ارتباط معکوس بین متغیر فوق با محافظه کاری مشروط می باشد و بنابراین با اطمینان ۹۵% فرضیه اول با وجود متغیرهای تعدیل گر تایید می شود یعنی محافظه کاری مشروط با سود سهام نقدی رابطه معنی داری وجود دارد .ضریب تعیین قدرت توضیح دهندگی متغیرهای مستقل را نشان می دهد که قادراند به میزان ۷۸٫۴۵% تغییرات متغیر وابسته را توضیح دهند. احتمال آماره F بیانگر این است که کل مدل از لحاظ آماری معنی دار می باشد (چون احتمال F کمتر از ۵% است). از آنجا که دوربین واتسون بین ۵/۱ و ۵/۲ می باشد لذا؛ هیچ گونه خود همبستگی در مدل وجود ندارد.
نتیجه گیری:
همانطور که در جدول بالا قابل مشاهده است مقدار سطح معنی داری بدست آمده حاکی از معنی دار بودن ضرایب متغیرهای مستقل می باشد و همچنین آماره t متغیرهای مستقل نیز با توجه به سطح معنی داری بدست آمده که کمتر از پنج صدم می باشد نشان دهنده آن است که، شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می کنند و سود سهام نقدی کمتری توزیع می کنند، نسبت به شرکت هایی که سود سهام نقدی بیشتری توزیع می کنند، دارای محافظه کاری مشروط بیشتری هستند، نتایج حاصل از آزمون فرضیه نشان دهنده آن است که فرضیه فوق تایید گردیده است.
۴-۱۰-۳- آزمون فرضیه فرعی سوم
فرضیه فرعی سوم- شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می کنند و وجه نقد بیش از حد زیاد نگهداری می کنند، نسبت به شرکت هایی که وجه نقد بیش از حد نگهداری نمی کنند،محافظه کاری مشروط بیشتری دارند.
فرضیه فرعی سوم از لحاظ آماری بصورت زیر تدوین می شود:
H0= شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می کنند و وجه نقد بیش از حد زیاد نگهداری می کنند، نسبت به شرکت هایی که وجه نقد بیش از حد نگهداری نمی کنند،محافظه کاری مشروط بیشتری ندارند.
H1= شرکت هایی که فرصت رشد محدود دارند ، نقدینگی آزاد بالایی ایجاد می کنند و وجه نقد بیش از حد زیاد نگهداری می کنند، نسبت به شرکت هایی که وجه نقد بیش از حد نگهداری نمی کنند،محافظه کاری مشروط بیشتری دارند.
نتایج حاصل از تخمین مدل (۳) در جدول ۴-۸ ارائه شده است.
جدول شماره ۴-۸: نتایج تخمین مدل (۳)