۳
۰٫۳۱معنادار
۰٫۳۶ معنادار
۴
۰٫۴۹ معنادار
همانطور که در جدول فوق ملاحظه می شود تمامی روابط معنادار هستند. سبک شهودی بیشترین همبستگی را نسبت به سبک آنی با مقدار ۰٫۷۵ کسب نموده است.
۴-۴-۷ تحلیل عاملی مرحله دوم تصمیم گیری
در تحلیل عاملی مرحله اول از سئوالات پرسشنامه به عوامل یا ابعاد (تصمیم گیری) دست یافتیم. در تحلیل عاملی مرحله دوم نیز از عوامل به مفهوم (تصمیم گیری) دست پیدا می کنیم.
نمودار(۴-۱۴):مدل سازه تصمیم گیری در حالت تخمین استاندارد مرحله دوم
در بین ابعاد تبیین کننده ظرفیت و محدودیت های محیط ، سبک شهودی دارای تأثیر بیشتری بر مفهوم تصمیم گیری را دارا می باشد. میزان بار عاملی این عامل بر این سازه ۰٫۹۲ می باشد. به عبارت دیگر ۸۵ درصد واریانس سازه تصمیم گیری را تبیین می کند. پس از عامل فوق با توجه به بار عاملی کسب شده عامل سبک آنی بیشترین تأثیر را بر این سازه دارا می باشند.
نمودار(۴-۱۵):مدل تصمیم گیری در حال اعداد معناداری مرتبه دوم
شاخص های برازش مدل حاکی از مناسب بودن مدل اندازه گیری می باشد. مقدار RMSEA برابر با ۰٫۰۶۸ میباشد که نشان دهنده میانگین مجذور خطاهای مدل مناسب است.همچنین مقدار کای دو به درجه آزادی کمتر از ۳ می باشد. میزان شاخص های GFI,AGFI وNFI نیز به ترتیب برابر با ۰٫۹۱،۰٫۹۵و ۰٫۹۲می باشد. همچنین با توجه به شکل فوق تمامی پارامترها معناداری بالای ۱٫۹۶ کسب نموده اند.
۴-۴-۸ آزمون فرضیه های تحقیق توسط تحلیل مسیر(تحلیل مدل ساختاری)
یکی از قوی ترین و مناسب ترین روش های تجزیه و تحلیل در تحقیقات علوم رفتاری ، تجزیه و تحلیل چند متغیره است. زیرا ماهیت این گونه موضوعات چند متغیره بوده و نمی توان آنها را با شیوه دو متغیری (که هر بار تنها یک متغیر مستقل با یک متغیر وابسته در نظر گرفته می شود) حل نمود. از این رو، در این تحقیق برای تأیید یا رد فرضیه ها از مدل معادلات ساختاری و بطور اخص تحلیل مسیر استفاده شده است. تحلیل مسیر(مدل ساختاری) تکنیکی است که روابط بین متغیرهای تحقیق (مستقل و وابسته) را بطور همزمان نشان می دهد. هدف از تحلیل مسیر، شناسایی علیت (تأثیر) بین متغیرهای مدل مفهومی تحقیق است.
۴-۴-۸-۱ مدل ساختاری تأثیر ابعاد منابع قدرت مدیران بر جو سازمانی
جهت پاسخ به فرضیات تحقیق در خصوص تأثیر انواع منابع قدرت مدیران بر جو سازمانی از مدل ساختاری در نرم افزار لیزرل استفاده شد. بر این اساس مدل تخمین استاندارد به شرح زیر محاسبه و به نمایش درآمده است.
نمودار(۴-۱۶): مدل ساختاری در حالت تخمین استاندارد
همانگونه که در نمودار فوق ملاحظه می شود عوامل پاداش و مرجعیت با بار عاملی ۰٫۸۲بیشترین تأثیر را بر سازه جوسازمانی دارند، به عبارتی این عامل می تواند در حدود ۶۷ درصد از تغییرات واریانس سازه مذکور را تبیین نماید. از طرفی میزان ۰٫۱۷- در صد بار عاملی برای عامل قدرت اجباری محاسبه شده است که حدوداً۲۸ درصد واریانس سازه را تبیین نموده و از لحاظ اهمیت در جایگاه آخر قرار دارد.
نمودار(۴-۱۷): مدل ساختاری در حالت ضرایب معناداری
نتایج آزمون معنا داری که جهت پذیرش ضرایب محاسبه شده مورد نیاز است در نمودار (۴-۲۱) قابل رویت است همانگونه که ملاحظه می شود در خصوص تمامی روابط از ۱٫۹۶ بیشتر بوده در نتیجه روابط معنادار است. ثانیاً خروجی نرم افزار نشان دهنده مناسب بودن مدل ساختاری برازش یافته برای آزمون فرضیه ها هستند. نسبت به df زیر ۳ می باشد بنابراین مقدار مقدار مناسبی است. میزان RMSEA برابر ۰٫۰۵۹ نیز نشان دهنده مناسب بودن برازش مدل ساختاری است. به عبارت دیگر داده های مشاهده شده منطبق بر مدل مفهومی تحقیق است. مقدارAGFI,GFI وNFI بترتیب برابر با ۰٫۹۳،۰٫۹۶و۰٫۹۵میباشد که نشان دهنده برازش مناسب مدل می باشد.
جدول(۴-۲۴): خلاصه نتایج فرضیات مطرح شده در خصوص منابع قدرت مدیران و جو سازمانی
ردیف
فرضیات
ضریب اثر
ضریب معناداری
نتیجه
۱
قدرت اجباری بر جو سازمانی تأثیر معنا داری ندارد.
قدرت اجباری بر جو سازمانی تأثیر معنا داری دارد.
۰٫۱۷-
۲٫۱۱
تأیید شد