CFROS
جریان نقدی هر سهم تقسیم بر قیمت هر سهم
نسبت جاری
Current Ratio
دارایی های جاری تقسیم بر بدهی های جاری
نسبت آنی
Quick Ratio
حاصل دارایی های جاری پس از کسر موجودی ها تقسیم بر بدهی های جاری
نرخ رشد سود
E.G
نرخ رشد سود شرکت که از طریق میانگین هندسی محاسبه شده است.
نرخ رشد فروش
E.S
نرخ رشد فروش شرکت که از طریق میانگین هندسیمحاسبه شده است..
۳-۸)واکاوی داده ها
۳-۸-۱)آزمون کولموگروف – اسمیرنف،برای نرمال بودن داده ها
لازم است قبل از پرداختن به تحلیل های آماری و بررسی متغیرها،نوع توزیع آنها را مشخص نمود. بدین منظور با بهره گرفتن از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف نرمال بودن داده ها مورد بررسی قرار گرفته اند. در شکل زیر فرض کنید هدف بررسی مشابهت توزیع s(x) با است . شکل تابع توزیع فرضی ، تابع توزیع تجربی S(x) و آماره T کولموگروف به صورت زیر است: (گری و کینیر،۱۳۸۱)
نگاره ۳-۱
قاعده تصمیم گیری را در سطح X رد می کنیم ، اگر آماره آزمون T ، از Wچندک حاصل از جدول کولموگروف بیشتر باشد و یا p-value کمتر از ۵ درصد باشد.
این آزمون برای تعیین نرمال بودن داده ها مورد استفاده قرار گرفته است:
برای انجام این آزمون فرضیه آماری زیر قابل طرح است:
: داده های جمع آوری شده نرمال نیستند
داده های جمع آوری شده نرمال هستند :
این آزمون با بهره گرفتن از نرم افزار Minitab صورت می گیرد.اگر داده ها تقریبا روی خط راست قرار بگیرند فرض نرمال بودن داده ها پذیرفته می شود. نمودار ارزش برآوردی شرکت ها با بهره گرفتن از سه مدل ارزش افزوده اقتصادی، جریان نقدی آزاد و قیمت سهام به ترتیب در نگاره ۶-۱ رسم شده است. نمودارهای رسم شده موید این است که هیچ یک از داده ها نرمال نبوده و برای نرمال کردن آنها احتیاج به مبدل خطی می باشد. بنابراین فرض پذیرفته می شود به سخن دیگر فرض رد می شود و نتیجه می گیریم که داده های جمع آوری شده نرمال نیستند. یک راه برای نرمال کردن داده ها، انجام عمل لگاریتم نپرین برای داده های جمع آوری شده است.در واقع با این کار برخی از داده های نامربوط حذف شده و می توان در مورد داده های مربوط نتیجه مطلوبتری بدست آورد. لذا بعد از انجام عمل لگاریتم نپرین بر روی آنها داده ها نرمال گردیدند.نتایج در نگاره ۶-۲ بعد مشاهده می گردد.
۳-۸-۲)تجزیه و تحلیل رگرسیون
برای بررسی رابطه بین دو متغیر کمی متداولترین روش ، استفاده از تحلیل رگرسیونی است . در تحلیل رگرسیون هدف بر اساس میزان تاثیر یک یا چند متغیر مستقل بر روی یک یا چند متغیر وابسته است . از آنجایی که مبانی نظری رگرسیونهای چند گانه مشابه رگرسیون ساده خطی است در ادامه به تحلیل رگرسیون ساده پرداخته می شود .
در تحلیل رگرسیون ساده، معادله خط به صورت زیر است:
که فرض می شود ها دارای توزیع نرمال با میانگین صفر و واریانس است . فرض صفر اصلی مورد آزمون ، به صورت زیر است .
آزمون رگرسیون به دو بخش تقسیم می شود که هر کدام از آنها مکمل یکدیگر می باشند و در صورت عدم وجود هر یک از شروط به خدشه دار شدن آزمون می انجامد. این بخش ها عبارتند از:
۱- آزمون معنی دار بودن مدل برازش شده که به صورت زیر می باشد:
فرض صفر به وسیله جدول تحلیل واریانس زیر آزمون می گردد: