۱۴
بین ” بروکراسی بالا ” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
۱۵
بین ” مقاومت افراد در برابر تغییرات و عدم تمایل به ترک برخی عادات ” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
۱۶
بین ” دخالت بی جای برخی کارشناسان در سایر حوزه های کاری و اظهار نظر های غیر کارشناسانه” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
۱۷
بین ” فقدان کارشناسان خبره یا نبود انگیزه برای ارزیابی،تجزیه و تحلیل و اندازه گیری بهره وری ” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
۱۸
بین ” نا مناسب بودن محیط و فضای قیزیکی کار در سازمان و خارج از آن ” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
۱۹
بین ” بزرگ بودن اندازه سازمان تامین اجتماعی ” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
۲۰
بین ” ترس از برخی نمود های ظاهری مانند ترس ازبیکاری ” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
۲۱
بین ” فرهنگ سازمانی نا مطلوب با توجه به موضوع بهره وری ” و کاهش بهره وری منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.
جدول شماره ۱-۱
جامعه آمارى تحقیق(N)
جامعه آمارى تحقیق حاضر را عوامل انسانی اداره های سازمان تامین اجتماعی واقع دراستان قم تشکیل می دهد.
اهداف تحقیق:
با توجه به مشکلات موجود در زمینه بهره وری نیروی انسانی در سازمان تامین اجتماعی در این تحقیق بر آن شدیم تا موانع بهره وری نیروی انسانی را شناسایی کنیم و همچنین ترتیب اولویت هر یک از این عوامل را نسبت به یکدیگر در بهبود شاخص کارایی سازمان تامین اجتماعی ، مشخص نمائیم. تا با بررسی این عوامل به آرمان علم اقتصاد که همانا حداکثر بهره برداری از منابع انسانی در جهت دستیابی به اهداف نامحدود باشد برسیم.
کاربردهای تحقیق
مدل TOPSIS برمبناى موانع بهره وری نیروی انسانی تدوین و حل گردیده است. نتایج بدست آمده در قالب اولویت بندی عوامل فوق در اختیار برنامه ریزان و تصمیم گیران سازمان تامین اجتماعی قرار می گیرد و امید است آنان را در اولویت بندى برنامه ها و طرح هاى مربوطه و همچنین ارائه خدمات هرچه بهتر یارى کند. علاوه بر این مدل یاد شده (با اعمال تغییرات لازم) قابلیت بکارگیرى در تمام سازمان هاى کشور را دارد.
روش تحقیق:
در تحقیق حاضر براساس مطالعات کتابخانه اى و آشنایى با نظام عملیاتی سازمان تامین اجتماعی ، عوامل تاثیرگذار بر کموانع بهره وری نیروی انسانی شناسایى و با نظرخواهی از طریق توزیع پرسشنامه و تجزیه و تحلیل آمارى مهمترین موانع تائید گردیده است. در ادامه با بهره گرفتن از مدل TOPSIS عوامل مذکور اولویت بندى شده اند. این روش از جمله روش های جبرانی در مدل های چند شاخصه می باشد. منظور از جبرانی بودن این است که مبادله بین شاخص ها در این مدل مجاز است. یعنی به طور مثال ضعف یک شاخص ممکن است توسط امتیاز شاخص دیگری جبران شود. در این رویکرد ضمن در نظر گرفتن فاصله یک گزینه Ai از نقطه ایده آل مثبت، فاصله آن از نقطه ایدل آل منفی هم در نظر گرفته می شود. بدان معنی که گزینه انتخابی باید دارای کمترین فاصله از راه حل ایده آل بوده و در عین حال دارای دورترین فاصله از راه حل منفی باشد.
روش های گردآوری اطلاعات:
موانع بهره وری نیروی انسانس به عنوان متغیرهای تحقیق از دو طریق حاصل می گردند، در ابتدا این متغیرها با مطالعات کتابخانه ای جمع آوری شده و درمرحلۀ بعد از طریق مشورت با نخبگان نهائی می شوند.
اطلاعات مرتبط با این تحقیق نیز از طریق تهیۀ پرسش نامه بوسیله عوامل مذکور و ارائۀ آن به نیروی انسانس شاغل در سازمان تامین اجتماعی و تجزیه و تحلیل پاسخ ها از طریق مدل های تصمیم گیری، جمع آوری میگردد.
در این زمینه جهت انتخاب مهمترین موانع بهره وری نیروی انسانی موسسه، داده هاى گردآورى شده به وسیله پرسشنامه شماره یک به کمک نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آمارى قرار گرفته است و عواملى که داراى اهمیت کمترى بوده اند، مشخص گردیده اند. در ادامه پس از گردآورى داده هاى لازم درخصوص در خصوص اولویت بندی موانع از مدل TOPSIS از نرم افزار Microsoft Office Excel 2007 استفاده شده است.
قلمرو مکانی و زمانی تحقیق
قلمرو مکانی این تحقیق سازمان تامین اجتماعی در استان قم می باشد.
قلمرو زمانی تحقیق موانع بهره وری نیروی انسانی در سال ۱۳۹۲ می باشد.
محدودیت های تحقیق
هر کار تحقیقاتی بطور معمول در یک چهارچوب محدود می شود. حدود یک کار تحقیقاتی گاه بواسطه هدفی است که محقق دنبال می کند گاه بواسطه کمبود امکانات، اطلاعات و یا منابع در دسترس می باشد و گاه بواسطه میزان توانائی محقق می باشد