متیونین.
۳۰/۱
۴۶/۳
۶۵/۱۲
فنیلآلانین.
۵۲/۴
۳۹/۲۱
۱۶/۲۵
هیستیدین.
۴۴/۲
۴۹/۱۱
۳۱/۹
خصوصیات و منابع روغن های مورد استفاده و آنالیز آزمایشگاهی آنها:
در این پژوهش از دو نوع روغن استفاده گردید روغن تصفیه شدهی سویا و روغن ضایعاتی که سطح مورد استفاده روغن سویا در جیره ۴ درصد بود و روغن ضایعاتی در سطح ۵/۵ درصد در جیره مورد استفاده قرار گرفت.
روغنها بر اساس روشهای آزمایشگاهی[۲۲۶] AOCS (1998) برای رطوبت، ناخالصیهای نامحلول و مواد غیر قابل صابونی شدن و مقدار اسید چرب آزاد[۲۲۷] مورد آنالیز و آزمایش قرار گرفتند. الگوی اسید چرب روغنها و جیرهها به روش گزارش شده توسط چریان و سیم، (۱۹۹۲) تعیین شد. به طور خلاصه، چربی ابتدا متیله شد. بدین صورت که ۵۰ میلیگرم روغن را داخل بالن ریخته و ۵ میلیلیتر سود متانولی ۵/۰ مولار به آن اضافه شد و به کندانسور متصل کرده و ۲ دقیقه جوشانیده شد (شروع کرونومتر از لحظه به جوش آمدن). بعد از سرد شدن ۳ میلیلیتر بوران تری فلوراید[۲۲۸] متانولی ۱۴ درصد اضافه گردید. مجدداً ۲ دقیقه جوشانیده و ۶ میلیلیتر هگزان و ۱ میلیگرم نمک طعام اضافه گردید و با دست کمی تکان داده شد و با پیپت پاستور لایه رویی را برداشته و با صافی که قبلاً داخل قیف گذاشته شده و روی آن یک قاشق کوچک سولفات منیزیم دهیدراته اضافه شده بود ریخته شد و صاف گردید تا اگر ذرات کوچک آب داخل نمونه است گرفته شود. در ادامه، عصاره با پمپ خلأ یا ازت خشک شد و باقیمانده را در ۵/۱ میلیلیتر هگزان کاملاً حل کرده و تزریق گردید. اسیدهای چرب با بهره گرفتن از کروماتوگرافی گازی[۲۲۹] و با ستون سیلیکا موئینه[۲۳۰] جداسازی و شناسایی شد. برنامه دمایی دستگاه شامل دمای اولیه ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه و افزایش آن به مقدار ۱ درجه سانتیگراد در دقیقه تا دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد رسید. این دما به مدت ۲۰ دقیقه ثابت ماند و سپس به میزان ۵ درجه سانتیگراد در دقیقه افزایش یافت تا به ۲۴۰ درجه سانتیگراد رسید. دمای تزریق کننده[۲۳۱] و شناساگر[۲۳۲] به ترتیب ۲۳۰ و ۲۴۰ درجه سانتیگراد بود. هلیوم با سرعت ۱ میلیلیتر در دقیقه به عنوان گاز حامل استفاده شد. کالیبره کردن و شناسایی اسیدهای چرب با بهره گرفتن از مقایسه زمان خروج[۲۳۳] و سطح زیر منحنی اسیدهای چرب با منحنی استاندارد اسیدهای چرب که قبلاً شناسایی شده بودند انجام شد. انرژی خام نمونههای روغن با بهره گرفتن از بمب کالری متر اندازهگیری شد. در جدول ۲-۲ خصوصیات اسیدهای چرب مورد استفاده در این پژوهش آورده شده است.
جدول ۲-۲- ترکیب شیمیایی و کیفیت روغنهای آزمایشی.
عنوان.
روغن سویا.
روغن ضایعاتی.
انرژی خام (Kcal/Kg).
۹۳۷۰
۹۱۹۰
رطوبت (%).
۱/۰
۲/۰
ناخالصی (%).
۴/۰
۹/۲