۰۰۰۰۰۰/۱
-
-
۱۳۳۴۹۴/۰
۲۵۵۶۰۸/۲
۰۲۶۹/۰
۱۴۸۱۶۷/۰
۴۷۵۴۴۷/۲
۰۱۳۹/۰
۰۲۸۰۱۸/۰-
۴۶۳۰۵۹/۰-
۶۴۳۷/۰
PDEPOSIT
۰۰۰۰۰۰/۱
-
-
۱۲۲۷۶۶/۰
۰۴۳۸۹۵/۲
۰۴۱۹/۰
۷۰۳۸۶۸/۰
۳۷۲۴۰/۱۶
۰٫۰۰۰۰
۴۰۹۸۹۲/۰
۴۲۴۹۳۰/۷
۰٫۰۰۰
۲۹۲۶۳۹/۰
۰۵۶۵۴۸/۵
۰۰۰۰۰/۰
INF
منبع: نتایج تحقیق حاضر
برآورد مدل:
مدلهای ارائه شده در این قسمت شامل دو مدل میانگین شرطی و واریانس شرطی میباشد. در مدل میانگین شرطی که برای هر سه دارایی، طلا، ارز و سهام به صورت مجزا برآورد خواهد شد، عمده ترین عوامل تأثیرگذار بر قیمت دارایی ها، وارد مدل میگردد و سپس آزمون وجود اثرات ARCH بر روی پسماند سه مدل صورت میگیرد. در صورت وجود چنین اثراتی، مدل مناسب از خانواده ARCH انتخاب شد و انحراف معیار بدست آمده از آن به عنوان ملاک ریسک دارایی مورد نظر قرار خواهد گرفت.
در ابتدا معادله رگرسیون میانگین شرطی، بازدهی طلا، برآوردگردید که خلاصه نتایج در قسمت پایین ملاحظه می شود، در این معادله متغیر وابسته بازدهی طلا (RG) بوده و متغیرهای مستقل شامل بازدهی ارز (RE)، بازدهی سهام (RS)، نرخ تورم (INF)، قیمت سبد نفت اپک (poil) هستند. همچنین برخی از این متغیرها با یک وقفه تأخیر زمانی نیز وارد مدل شده اند.
لازم به ذکر است نتایج کامل برآورد مدلها در پیوست تحقیق موجود است. در این معادله کلیه ضرایب (بجز عرض از مبدأ) در سطح ۹۵% معنی دار و مخالف صفر هستند. معادله میانگین شرطی برای بازدهی سهام نیز در قسمت پایین به اختصار گزارش شده است.
کلیه ضرایب این مدل نیز در سطح ۹۵% معنی دار بوده و ضریب تعیین و آماره F نشان از برازش مناسب مدل دارد. معادله میانگین شرطی بازدهی ارز (RG) نیز به شکل زیر است:
کلیه ضرایب معادله میانگین شرطی بازدهی ارز تیر در سطح ۹۵% معنیدار هستند. اکنون آزمون ناهمسانی واریانس شرطی ARCH بر روی پسماند سه معادله صورت گرفته است. در جدول زیر به اختصار گزارش میگردد. نتایج آزمون ARCH برای سه معادله گویایی آن است که اثرات ARCH در بر سه معادله به وضوح ملاحظه می گردد:
جدول شماره(۴-۳): نتایج آزمون وجود ناهمسانی واریانس شرطی ARCH
مقدار آماره F