قبول فرضیه به روش دوم:
پنجک گیری ص۷۳-۷۴
شکل (۳-۱) چارچوب مراحل پژوهش
آزمون t
آزمون فرض
(H0: α۱=۰)
رابطه (۳-۱)
فرضیه: شرکت هایی که دارای کیفیت سود حسابداری بالاتری هستند ریسک نقدشوندگی کمتری دارند ص۵۱
H0 رد میشود؟
بین متغیر مستقل و وابسته رابطه وجود ندارد
خیر
بلی
بین متغیر مستقل و وابسته رابطه وجود دارد
شکل (۳-۲) آزمون فرض به روش اول
پنجک گیری جدول (۴-۱۲)
پرتفوی بندی دادها در جدول توافقی جدول (۴-۱۳)
فرضیه: شرکت هایی که دارای کیفیت سود حسابداری بالاتری هستند ریسک نقدشوندگی کمتری دارند ص۵۱
آزمون فرض
(استقلال ۲پدیده : H0)
صص۷۳-۷۴
H0 رد میشود؟
دو پارامتر از هم مستقل اند
خیر
بلی
دو پارامتر به هم وابسته اند
شکل (۳-۳) آزمون فرض به روش دوم
۳-۱۶- خلاصه ی فصل
روش پژوهش علمی، کلیه ی مراحل سیستماتیک جمع آوری داده ها، طبقه بندی، تجزیه و تحلیل منطقی آن ها برای رسیدن به هدف پژوهش را در برمیگیرد که در این فرایند یک عمل یا یک موقعیت نامعین، مشخص می گردد. در این فصل روش مناسب پژوهش انتخاب و به طور شفاف تشریح گردید. به این ترتیب که ابتدا نوع پژوهش، جامعه ی آماری، روش نمونه گیری و نحوه ی جمع آوری داده ها بیان شد. سپس به فرضیه، متغیرها و مدل پژوهش اشاره شد. در نهایت روش شناختی پژوهش و آزمون های آماری مورد استفاده جهت تحلیل نتایج ارائه گردید. در فصل چهارم نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل مدل های این پژوهش ارائه خواهد شد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- مقدمه
این فصل به ارائه ی تجزیه و تحلیل نتایج تحقیق اختصاص دارد. تجزیه و تحلیل داده ها فرایندی چند مرحله ای است که طی آن داده هایی که از طریق به کارگیری ابزارهای جمع آوری در نمونه فراهم آمده اند، خلاصه، کدبندی و دسته بندی و در نهایت پردازش می شوند تا زمینه ی برقراری انواع تحلیل ها و ارتباط ها بین این داده ها به منظور آزمون فرضیه ها فراهم آید. در این فرایند داده ها هم از لحاظ مفهومی و هم از جنبه ی تجربی پالایش می شوند و تکنیک های گوناگون آماری نقش بسزایی در استنتاج ها و تعمیم ها دارند (خاکی، ۱۳۸۴ : ۳۰۵).
فرضیه ی پژوهش با بهره گرفتن از اطلاعات جمع آوری شده ی مربوط به ۱۰۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۹ مورد آزمون قرار گرفته است که تجزیه و تحلیل های آماری صورت گرفته بر روی اطلاعات در این بخش تشریح می گردد. بدین صورت که ابتدا نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری انجام گرفته بر مدل های مربوط به متغیرهای مستقل و وابسته شرح داده می شود. در ادامه ی فصل فرضیه ی تحقیق بیان شده و سپس آزمون های آماری انجام شده بر روی آن و نتایج آزمون فرضیه بیان می گردد.
۴-۲- آمار توصیفی
برای تجزیه و تحلیل و درک بهتر اطلاعات ابتدا برخی از شاخص های مرکزی و پراکندگی داده های مورد مطالعه بررسی شد که نتیجه در جدول (۴-۱) تا (۴-۳) توصیف شده است. جداول ذیل آمار توصیفی مربوط به کل شرکت ها در طی ۵ سال مورد پژوهش و ۱۰۰ شرکت نمونه می باشد.
جدول (۴-۱) آمار توصیفی داده های مربوط به مدل کیفیت اقلام تعهدی
پارامتر | نماد | میانگین | میانه | انحراف معیار | بیشترین | کمترین |