جدول شماره ۳-۷ حدود مجاز دنباله
۳-۵. محدودیت های تحقیق
امروزه بسیاری از موفقیت های بشر مدیون وجود داده ها و اطلاعات است. لذا اهمیت آمار و اطلاعات بسیار زیاد است،ولی این آمار و اطلاعات حداقل باید دارای دو ویژگی اساسی باشند اول این که قابل اعتماد بوده و دوم این که طولانی مدت باشند و همانطور که ذکر شد این داده ها ممکن است دارای خطا باشند و یا ممکن است شرایط دمایی نشان دهنده سرما زدگی در گیاه نباشد.در زمینه داده های جهاد کشاورزی و سطح زیر کشت، اطلاعات دریافت شده یا دقیق نبوده و یا بطور کلی ارائه می گردید و نیاز بود اطلاعات دریافتی مورد تجزیه و تحلیل بیشتر قرار گیرد.
همچنین برای برآورد میزان خسارات ناشی از سرما زدگی و یخبندان در منطقه نیاز به همکاری صندوق بیمه محصولات کشاورزی می باشد. که این صندوق برای این امر مبلغی را بابت بیمه محصول به بیمه گذاران پرداخت نموده است که در بخش بعدی به آن پرداخته می شود.
۳-۶. خسارات وارده به محصولات
برای بررسی میزان خسارات ناشی از سرما زدگی و یخبندان در منطقه برای محصول برنج می توان از صندوق بیمه محصولات کشاورزی کمک گرفت. بر اساس قرار داد بیمه کشاورزی برای محصول برنج، بیمه گذار(کشاورز برنج کار) از زمان خزانه گیری (حداکثر تا نیمه خرداد) تا ۴۸ ساعت پس از برداشت محصول (حداکثر تا پایان آبان) تحت پوشش بیمه قرار می گیرد. عوامل خطرزا تحت پوشش بیمه برای محصول برنج عبارت است از: سیل، تگرک، باران های سیل آسا، سرما، طوفان و خشکسالی.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
یافته های تحقیق
-
- مقدمه
از آنجایی که باید احتمال وقوع دماهای بحرانی حد پائین در منطقه هنگامی که گیاه برنج کشت شده است محاسبه گردد و یافتن احتمال وقوع دماهای بحرانی حد پائین در هر مرحله گیاه متفاوت است. به همین دلیل باید تاریخ بذر پاشی، نشاء کاری و سایر مراحل فنولوژیکی برنج در منطقه همه ساله مشخص گردد، اما این نیز پاسخ گوی این تحقیق نمی باشد، زیرا این زمان ها در طی سال های زراعی متفاوت می باشد. برای این منظور نیاز است در ابتدا تاریخ مناسب بذر پاشی و نشاء کاری در منطقه مشخص گردد و سپس تاریخ سایر مراحل را آشکار نمود.برای این منظور از روزهای ژیلیوسی استفاده می گردد به این معنی که از روز اول سال تا پایان سال را از لحاظ عددی ارزش گذاری می نمائیم، بدین صورت که اول فروردین را عدد ۱ و ۳۱ام فروردین را عدد ۳۱ و ۵ ام اردیبهشت را ارزش ۳۶ می گذاریم، و به همین نحو تا ۲۹ اسفند با ارزش ۳۶۵ .
سپس مناسب ترین زمان جهت نشاء کاری را مشخص می نمائیم، به این نحو که نرمال دمای روزانه منطقه را که قبلا” بدست آورده ایم از روز اول فروردین ردیف می نمائیم، و چون صفر فیزیولوژیکی برنج بین ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتی گراد است سه روز مداومی را که دمای هوا به ۱۱ درجه سانتی گراد می رسد مشخص می نمائیم، این تاریخ برای این منطقه مناسبترین زمان می باشد زیرا تداوم دمای بالای صفر فیزیولوژیکی گیاه در نظر گرفته شده است و در عین حال این زمان با بهره گرفتن از دماهای نرمال ۲۰ ساله بدست آمده است.
۴-۱. احتیاجات دمایی گیاه برنج
همانطور که در جدول ۴-۸ احتیاجات دمایی برنج در مراحل مختلف رشد مشخص شده است.هر گیاهی دارای دامنه دمایی متفاوتی می باشد که ممکن است در مراحل مختلف رشد گیاه متفاوت باشد. با توجه به دامنه دمایی برای مراحل مختلف برنج می توان دریافت در مراحل مختلف رشد برنج رخ دادن دماهای به ظاهر مطلوب برای سایر محصولات می تواند برای گیاه برنج نا مناسب باشد و گیاه را دچار تنش سرمایی کند.
جدول ۴-۸ دمای مراحل مختلف فنولوژی برنج
احتیاجات حرارتی گیاه برنج (Bilteanu et al 1983) | |||
مراحل رشد | کمینه دما | دما مطلوب | بیشینه دما |
جوانه زنی | ۱۰_۱۲ | ۲۵_۳۰ | ۳۵ |
پنجه دهی | ۱۶ | ۲۰ | ۳۲_۳۴ |
ظهور خوشه، گل، تلقیح | ۲۰_۲۱ | ۲۸ | ۳۸_۴۰ |
مراحل رسیدن دانه | ۱۵ | ۱۹ | ۳۸_ |