تحلیل SWOT که به منظور شناسایی قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای فوتبال نیوزیلند توسط فدراسیون فوتبال این کشور انجام گرفته، عبارتست از:
الف) قوتهای فوتبال نیوزیلند
رنکینگ بین المللی تیم فوتبال زنان نیوزیلند، ساختار سازمانی مناسب در فوتبال نیوزیلند
ارتباطات ساده و بسیار مناسب بین هیأتهای استانی، افزایش مشارکت همگانی در فوتبال
مسیر ساده و آسان در شناسایی نخبگان و استعدادیابی، توانایی سازگاری سریع با فناوری
توانمندی کسب میزبانی مسابقات بین المللی در رقابت با دیگر کشورها، برگزاری مناسب لیگها
افزایش مشارکت جوانان و گروه های پایه در فوتبال، وجود احساس حمایت از فوتبال
برخورداری از ساختار مناسب در برگزاری لیگ حرفهای، وجود ساختار توسعهای برای مربیان
فوتبال به عنوان ورزش مهم و اصلی توسط زنان و مردان مورد توجه قرار گرفته و فوتبال برای همه قابل دسترس است
وجود فضا، زمین چمن و محیط مناسب برای بازی فوتبال، پوشش تلویزیونی مناسب در لیگ کشور
ارتباطات داخلی مناسب در بین منابع انسانی شاغل در فوتبال نیوزیلند
عملکرد شفاف و حرفهای در کمیته اجرایی فوتبال و پرهیز از هرگونه پنهانکاری
ب) ضعفهای فوتبال نیوزیلند
ضعف در زمینه کنترل مسابقات و ارائه تسهیلات، ضعف در ارتباطات ملی و بین المللی
کمبود نیروی انسانی کارآمد و تعداد محدود مدرس فوتبال در این کشور
محدودیت زمانی برای اجرای برنامه های تدوین شده در فوتبال نیوزیلند
فقدان مهارت های فنی عالی در بازیکنان و کمتجربه بودن فوتبالیستهای نیوزیلندی در سطح جهانی
نبود تجربه کافی در زمینه حامیان مالی و پوشش تلویزیونی
توان اقتصادی پایین فوتبال و فقدان بازاریابی موفق و پرمنفعت در برگزاری رویدادها
ساختار ضعیف در حوزه مربیان و توسعه بازیکنان زیر دوازده سال، فوتبال ورزش ویژه سفیدپوستان
ج) فرصتها
حضور در کنفدراسیون فوتبال اقیانوسیه و انتقال استرالیا به کنفدراسیون فوتبال آسیا
برگزاری مسابقات جهانی و فرصت برای جذب حامیان مالی در جهان
دستیابی به درآمدهای مالی بیشتر از طریق فعالیتها و برنامه های رشد و توسعه
ارتباطات فرهنگی، افزایش توجه عمومی به فوتبال، پیدایش فناوری پیشرفته در ورزش
حضور زنان در ورزش فوتبال، تغییر ادراک و نگرش عموم مردم به فوتبال
هدفهای مربیگری عنوانشده در برنامه راهبردی فوتبال، فوتبال ساحلی و فوتسال
همراستایی اتحادیه فوتبال نیوزیلند و هیأتهای فوتبال در مناطق مختلف این کشور
د) تهدیدها
ظرفیت آینده کنفدراسیون فوتبال اقیانوسیه
عدم سلامت مسیرهای مالی در اجرای رقابتها به ویژه در حوزه باشگاهها
فقدان ثبات در زمینه های حق پخش تلویزیونی و درآمدزایی
توجه به رقابتهای بین المللی به جای توجه به فوتبال پایه و همگانی
تغییرات ایجادشده در قوانین برگزاری بازیها توسط دولت
دخالت گروه های خارج از حوزه فوتبال در مسائل مختلف فوتبال از جمله تجارت و مسائل اخلاقی
هماهنگ نبودن سازمانها در اجرای مسابقات، وجود نگرش صرفاً مالی به برگزاری رقابتها
عدم توجه به اهداف مهم ورزش از جمله تربیت اجتماعی و سلامتی از طریق ورزش فوتبال
وجود بازیهای تفریحی کم تحرک برای کودکان و تغییر سبک زندگی
نگرانی در مورد انتقال و جابهجایی کودکان از منزل به محیطهای ورزشی و همچنین ایمنی آنها
افزایش بیکاری والدین در نیوزیلند و تغییرات جمعیت شناسی در زمینه های نژادی و فرهنگی (۷۷).
۲-۸-مروری بر پژوهشهای داخلی
مطالعات استراتژیک زیادی در حوزه ورزش کشور صورت گرفته که عمدتاً با روش تحلیل سوات انجام شده است. بیشتر این تحقیقات بر حوزه های ورزش قهرمانی و همگانی و در سطح ملی و استانی متمرکز بوده اند. مظفری و همکاران (۱۳۸۹) راهبردهایی برای نظام ورزش قهرمانی کشور تدوین کردند که مهمترینهای آن شامل: نهادینه کردن، تخصصگرایی و شایسته سالاری در فدراسیونها و بدنههای عملیاتی ورزش قهرمانی، تقویت برنامه های توسعه ورزش سطوح پایه در فدراسیونهای ورزشی، توسعه سهم ورزش زنان از منابع مختلف فدراسیونهای ورزشی، تدوین و اجرای نظام جامع توسعه علمی ورزش قهرمانی کشور میباشد (۵۶). غفرانی و همکاران (۱۳۸۷) در تحلیل راهبردی توسعه ورزش قهرمانی استان سیستان و بلوچستان عنوان کردند که برای این استان باید از استراتژی رشد و توسعه استفاده کرد (۴۱). حسینی و همکاران (۱۳۸۹) در تعیین موقعیت استراتژیکی ورزش دانشجویی دانشگاه آزاد، براساس نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (۴۵/۲) و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی (۶۴/۲) مشخص کردند که جایگاه استراتژیک ورزش دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه WO قرار دارد (۲۳). حسینی و همکاران (۱۳۹۰) در تحلیل راهبردی استعدادیابی در ورزش قهرمانی ایران شناسایی قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای استعدادیابی در ورزش قهرمانی جمهوری اسلامی ایران و تنگناها و چالشهای فراروی آن را مورد بررسی قرار دادند که طی چندین مرحله تحلیل راهبردی، ۴ قوت، ۱۳ ضعف، ۴ فرصت و ۷ تهدید تآیید و بر اساس آزمون آماری فریدمن رتبه بندی شدند (۲۲). سیفپناهی شعبانی و همکاران (۱۳۸۸) در تدوین توسعه ورزش قهرمانی استان کردستان، با توجه به نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی، مشخص کردند که جایگاه استراتژیک ورزش قهرمانی استان کردستان در منطقه WT قرار دارد (۳۳). همچنین گودرزی و همکاران (۱۳۸۸) در تحقیق دیگری تحت عنوان طراحی و تدوین راهبرد توسعه ورزش همگانی استان کرمان نشان دادند در ورزش همگانی این استان در موقعیت WT قرار دارد و باید از راهبرد تدافعی (تغییر یا رها کردن) استفاده کند (۴۹). مندعلی زاده (۱۳۹۰) تحقیقی با عنوان تعیین موقعیت استراتژیک و وضعیت موجود و مطلوب کارآفرینی در ورزش کشور انجام داد. نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین وضع موجود و مطلوب کارآفرینی در ورزش کشور وجود دارد. همچنین جایگاه کارآفرینی در موقعیت مخاطره آمیز قرار گرفت که باید استراتژی WT برای کارآفرینی در ورزش کشور در نظر گرفته شود (۵۷) رضوی (۱۳۹۲) به طراحی و تدوین راهبرد توسعه ورزش همگانی شهر مشهد با بهره گرفتن از دیدگاه علمی پرداخت. نتایج نشان داد که ورزش همگانی شهر مشهد در موقعیت WT قرار دارد که باید از راهبرد تدافعی تغییر یا رها کردن استفاده کند (۳۲). گودرزی و همکاران (۱۳۹۱) به طراحی و تدوین راهبرد توسعه ورزش دانشجویی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور پرداخت. یافتههای پژوهش نشان داد که جایگاه ورزش دانشجویی اداره کل تربیت بدنی دانشگاه پیام نور در موقعیت SO قرار دارد (۵۱).
بعضی از تحقیقات نیز به تحلیل راهبردی موقعیت سازمانهای ورزشی پرداختهاند. برای مثال خسروی زاده (۱۳۸۷) در تدوین راهبردها و تعیین موقعیت راهبردی کمیته ملی المپیک ایران نشان داد که موقعیت راهبردی این کمیته در منطقه SO قرار دارد (۲۹). همچنین شعبانی بهار و همکاران (۱۳۹۰) در تحقیقی با عنوان تحلیل سوات اداره کل تربیت بدنی استان همدان به این نتایج دست یافت: ورزش استان همدان از نظر عوامل داخلی (۵۰/۲) و خارجی (۶۰/۲) نقاط قوت و فرصتهای بیشتری دارد و در شرایطی است که می تواند با کمک راهبردهای مورد نظر، به بهره برداری از فرصتها در جهت کاهش ضعفها و تهدیدات بپردازد (۳۴).
سایر مطالعات نیز به صورت تخصصی به تحلیل راهبردی رشته های ورزشی پرداختهاند. تحقیقات بدری آذرین و همکاران (۱۳۸۵) در بررسی وضعیت توسعه نیروی انسانی ورزش ژیمناستیک کشور نشان دادند که جایگاه ژیمناستیک کشور در منطقه ضعف قرار دارد که در این وضعیت بایستی از استراتژی تغییر استفاده کرد (۱۴). همچنین گودرزی و همکاران (۱۳۸۶) به تحلیل راهبردی ورزش کشتی کشور پرداختند و نشان دادند که سهم ورزش کشتی ایران در زمینه های قهرمانی و جهانی بسیار زیاد است. آنها وجود برنامه های علمی، امکانات پیشرفته و بهروز کشورهای رقیب و اعتبارات مکفی به عنوان مهمترین تهدیدها؛ برگزاری مسابقات منظم در سطح آموزشگاهها و دانشگاهها، حمایت تشکیلاتی دولت و مسئولان قوای سهگانه را به عنوان مهمترین فرصتها؛ عدم وجود مدیران شایسته و با کفایت در مدیریت هیأتها، نبود برنامه مدون، عدم توجه به اصول علمی در آموزش و تربیت کشتیگیران و عدم وجود مربیان شایسته از جمله مهمترین ضعفها و برگزاری مسابقات داخلی و قهرمانی کشور و بین المللی داخلی، همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی کشور، کشتی به عنوان ورزش ملی و سنتی مردم، و وجود انستیتوی کشتی در کشور را به عنوان مهمترین قوتهای ورزش کشتی کشور شناسایی کردند (۵۰). همتینژاد (۱۳۸۷) نیز در پژوهشی با عنوان برنامه ریزی استراتژیک فدراسیون قایقرانی و اسکی روی آب، در مجموع ۲۵ نقطه قوت، ۵۶ نقطه ضعف، ۳۳ فرصت، و ۳۹ تهدید را برای این رشته ورزشی شناسایی کردند و در نهایت ۵۹ راهبرد جهت تبدیل نقاط ضعف به قوت و تهدیدها به فرصتها ارائه شد (۶۲). علاوه براین خبیری و همکاران (۱۳۸۹) در تحلیل سوات تکواندو ایران نشان دادند که بین اهمیت فرصتها، تهدیدات، قوتها و ضعفهای این رشته تفاوت معنیداری وجود دارد. مهمترین نقطه قوت این رشته شامل رشد قابل توجه در مسابقات بین المللی و مهمترین فرصت شامل وجود قهرمانان ملی تکواندو به عنوان افراد بالقوه برای تصدی پستهای مربیگری و مدیریت تکواندو است. همچنین مهمترین ضعف آن عدم بهره گیری مناسب از حامیان مالی به عنوان منبعی درآمدزا و مهمترین تهدید شامل ناکافی بودن اطلاعرسانی و سطح آگاهی عمومی راجع به ورزش تکواندو است (۲۸). همچنین نظری و همکاران (۱۳۹۱) در تبیین استراتژی والیبال ساحلی ایران، ۱۵ قوت، ۲۱ ضعف، ۱۲ فرصت، و ۱۳ تهدید را برای این ورزش مشخص کردند. نتایج نشان داد بر اساس ماتریس درونی بیرونی، موقعیت والیبال ساحلی ایران در منطقه WO قرار دارد و باید از استراتژی محافظه کارانه استفاده کرد (۶۱).
تحقیقات استراتژیک با روش سوات در حوزه فوتبال کشور بسیار کم بوده است. در مهمترین مطالعه؛ نادری نسب و همکاران (۱۳۸۹) به بررسی وضعیت موجود فوتبال جمهوری اسلامی ایران و تعیین موقعیت راهبردی فوتبال کشور پرداختند. نتایج این پژوهش نشان داد که وضعیت فوتبال ایران نامناسب بوده و حاکی از غلبه ضعفها بر قوتها، و تهدیدها بر فرصتهاست که موقعیت راهبردی WT را برای فوتبال ایران به وجود آورده است (۵۹). هم چنین مرادی چالشتری (۱۳۹۰) نیز در تحقیقی، موانع اقتصادی اثرگذار بر جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت فوتبال ایران را مورد بررسی قرار داد. یافته ها نشان داد، بین عامل اقتصادی و جذب سرمایه گذاری های خارجی در صنعت فوتبال ایران رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و در بین عوامل اثرگذار بر بهبود وضعیت موجود، بر حسب مقدار بار عاملی به دست آمده، خصوصی سازی و حضور در بازار بورس بیشترین بار عاملی را به دست آوردند (۵۵). علاوه بر این، محمدی و همکاران (۱۳۹۰) به بررسی وضعیت موجود فناوری اطلاعات و تبیین استراتژی مناسب برای آن در فدراسیون فوتبال ایران پرداختند. بر اساس یافتههای پژوهش مشخص شد که بخش فناوری اطلاعات فدراسیون فوتبال در موقعیت WO قرار دارد. همچنین ۱۵ استراتژی برای بخش فناوری اطلاعات فدراسیون تدوین شد که از این تعداد دو استراتژی در منطقه SO، هفت استراتژی در منطقه WO ، سه استراتژی در منطقه ST، و سه استراتژی در منطقه WT قرار داشت (۵۴).
دانلود فایل های پایان نامه در مورد طراحی استراتژی توسعه فوتبال استان گیلان بر اساس ...