از آنجا که مقادیر آلفا جملگی بالاتر از۷۰/۰ می باشند می توان گفت که پرسشنامه دارای روایی مناسب است.
۳-۶) روش تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات
روش مورد استفاده جهت تجزیه وتحلیل داده ها در این تحقیق استفاده از شیوه های کمی می باشد.استفاده از روش های آماری به دو شکل توصیفی واستنباطی انجام می گیرد .به یک مجموعه از مفاهیم وروشهای بکار گرفته شده جهت سازمان دادن ،خلاصه کردن،تهیه جدول،رسم نمودار وتوصیف داده های جمع آوری شده آمار توصیفی گفته می شود. آمار توصیفی برای تبیین وضعیت پدیده یا مساله یا موضوع مورد مطالعه مورد استفاده قرار می گیرد یا درواقع ویژگی های مورد مطالعه به زبان آمار تصویر سازی وتوصیف می گردد (حافظ نیا،۱۳۸۳). در این تحقیق در مرحله اول تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده ازتکنیک های آمارتوصیفی به بیان خواص نمونه مورد مطالعه پرداخته می شود. گام بعدی جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده ازتکنیک های آمار استنباطی می باشد.در تحلیل های آمار استنباطی همواره نظر بر این است که نتایج حاصل از مطالعه گروه کوچکی به نام نمونه چگونه به گروه بزرگتری به نام جامعه تعمیم داده شود (حافظ نیا،۱۳۸۳). آنچه در این تحقیق استفاده شده است استفاده از روش های پارامتری می باشد. روش مورد استفاده در تحقیق جهت آزمون فرضیه های تحقیق استفاده از روش معادلات ساختاری با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل می باشد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱) مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها به منظور بررسی صحت و سقم فرضیه ها برای هر نوع تحقیق، از اهمیت خاصی برخوردار است.داده های خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار می گیرند. برای تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات، مطابق اهداف ارائه شده،ابتدا میزان و یا مقدار هر متغیر بر اساس داده ها و امتیازات حاصل از پرسشنامه مشخص شد. سپس توصیف اطلاعات حاصل شده در قالب جداول و نمودارهای توصیفی، دیدگاه کلی از چگونگی توزیع آن ها را ایجاد نموده که می تواند در چگونگی استفاده از الگو های آماری گوناگون کمک نماید. در گام بعدی به آزمون فرضیه های تحقیق پرداخته شد ودر نهایت با جمع بندی وتجزیه و تحلیل اطلاعات خاتمه یافت. کلیۀ این تجزیه و تحلیل ها به وسیلۀ نرم افزار SPSS 19 و LISREL 8.53 انجام گردیده است.
۴-۲) توصیف متغیرهای اصلی تحقیق
در این بخش به توصیف متغیر های تحقیق به همراه بررسی نرمال بودن توزیع آنها پرداخته می شود
متغیر یکپارچه سازی زنجیره تأمین
جدول۴-۱) توصیف متغیر یکپارچه سازی زنجیره تأمین
تعداد
کمترین
بیشترین
میانگین
انحراف معیار
واریانس
یکپارچه سازی زنجیره تأمین
۷۴
۱
۷۱/۴
۸۵/۲
۹۳۹/۰
۸۸۳/۰
نمودار۴-۱) هیستوگرام متغیر یکپارچه سازی زنجیره تأمین
باتوجه به نمودار و جدول فوق مشاهده می شود که متغیر یکپارچه سازی زنجیره تأمین دارای کمترین مقدار۱، بیشترین مقدار ۷۱/۴ ، میانگین ۸۵/۲ ، انحراف معیار ۹۳۹/۰ و واریانس ۸۸۳/۰ می باشد.
در ادامه به آزمون بررسی نرمال بودن متغیر یکپارچه سازی زنجیره تأمین پرداخته می شود:
جدول۴-۲) نتایج آزمون کلوموگروف- اسمیرنف متغیر یکپارچه سازی زنجیره تأمین
متغیر
آماره کلوموگروف
سطح معنی داری