۱۳۸۶۰
هزینه روغنکاری ریال
%۲۲
نرخ سود
۱۲۵۰۰۰
جمع هزینههای کارگری، ریال بر ساعت
۱۳۵۰۰۰۰۰۰
استهلاک، ریال
۳/۲۷۶۳۳۷
جمع هزینههای متغیر، ریال بر ساعت
۳۳۱۳۵۰۰۰
مالیات و بیمه، ریال
۳/۴۴۲۰۱۲
جمع کل هزینهها، ریال بر ساعت
۳۶۴۴۸۵۰۰۰
کل هزینههای ثابت، ریال
۲۲۰۰
PMH
کوبیدگی خاک
وزن مخصوص ظاهری
وزن مخصوص ظاهری به روش نمونه دستنخوردهی استوانهای اندازهگیری شد. روش کار به این صورت است که برای نمونهبرداری از استوانه فلزی استفاده میشود که با اندازهگیری ارتفاع و قطر، حجم آن را به دست آورده میشود و وزن استوانهی خالی و درپوش آن را نیز برای به دست آوردن تفاوت وزن در مراحل بعدی، قبل از شروع نمونهبرداری با بهره گرفتن از ترازوی دیجیتالی وزن شده اند. پس از بردن سیلندرها به عرصه سیلندرها را بهوسیله چکش در داخل خاک فروبرده بهطوریکه سیلندر تماماً در خاک فرورود، سپس بهوسیلهی بیلچه و بهآرامی سیلندر را از خاک بیرون آورده میشود، لازم به ذکر است قبل از فروکردن سیلندر به داخل خاک مقداری خاک سطحی کنار زده شود. همچنین نمونه بعد از بیرون آمدن از خاک مقداری خاک اضافه خواهد داشت که آن را بهوسیله کاردک برداشته میشود. بعد از بردن نمونهها به آزمایشگاه، برای اندازهگیری وزن تر، نمونه خاکهای موجود در سیلندرها با ترازوی دیجیتالی وزن میشوند. سپس نمونهها را به مدت ۲۴ ساعت و با دمای ۱۰۵ درجه سانتیگراد در داخل آون قرار داده میشود. بعد از گذشت یک شبانهروز نمونهها که رطوبت خود را بهطور کامل ازدستدادهاند از دستگاه بیرون آورده میشوند، سپس با وزن کردن نمونههای خشکشدهی داخل سیلندر وزن خشک داخل سیلندر را به دست آورده میشود و با بهره گرفتن از فرمول زیر جرم مخصوص ظاهری محاسبه شده است(GrossmanandReinesch, 2002).
۳
معادله ۳‑۱۶وزن مخصوص ظاهری خاک
در این رابطه:
: وزن مخصوص ظاهری (گرم بر سانتیمترمکعب)
: جرم خاک آون خشک (گرم)
: حجم داخلی استوانه نمونهبرداری (سانتیمترمکعب) که معادل با حجم کل خاک در نظر گرفته شد. همچنین برای محاسبه وزنتر و وزن خشک نمونه باید وزن به تر و خشک نمونهها در داخل سیلندر که بهدستآمده را از وزن خالی سیلندرها کم شود.
یعنی:
وزن خاک مرطوب = وزن سیلندر حاوی خاک مرطوب – وزن سیلندر
وزن خاک خشک = وزن سیلندر حاوی خاک خشک – وزن سیلندر
وزن آب خاک = وزن خاک مرطوب – وزن خاک خشک
حجم استوانه =
وزن مخصوص ظاهری در خاکهای فشردهشده بیشتر از خاکهای طبیعی میباشد، درنتیجه با مقایسه خاکهای که تردد قاطر برای خروج بینهها روی آن صورت گرفته و نمونههای شاهد و محاسبهی وزن مخصوص ظاهری هردوی آنها میتوان به معنیدار بودن یا معنیدار نبودن اثر قاطرها بر روی خاک جنگل پی برد.
شکل ۳‑۷قرار دادن نمونههای خاک داخل آون
شکل ۳‑۸ وزن کردن نمونهها بهوسیله ترازوی دیجیتالی